Hundeejere kan glæde sig: Der kommer flere

Infrastruktur

09/04/2021 10:18

Theis

Der er godt nyt til mange danskere.

Der er godt nyt til hunde og deres ejere. Antallet af hundeskove i Danmark stiger nemlig støt. 

Sådan lyder det fra Naturstyrelsen. 

Det seneste halve år har de statslige naturområder udvidet sortimentet med tre nye hundeskove. I denne uge åbnede den nyeste af slagsen ved Rudkøbing på Langeland.

Tilføjelsen af de nye hundeskove, der er poppet op på danmarkskortet, betyder, at man i dag kan besøge 249 hundeskove i de statslige naturområder.

Hundeskoven ved Rudkøbing bliver ikke den sidste nye hundeskov i de statslige naturområder, melder Naturstyrelsen

Hunde og ejere kan nemlig glæde sig til to nye hundeskove i det midtjyske, som forventes at åbne inden udgangen af 2021. Derudover er der flere steder i landet planer om at renovere eksisterende hundeskove.

Hundeskov lig med frit løb

Ifølge naturbeskyttelsesloven skal hundeejere altid huske snoren i den danske fælles natur, men i Naturstyrelsens hundeskove må du lade din logrende ven løbe frit uden snor under forudsætning af, at du altid kan standse og kalde den til dig.

I naturen skal snoren være på for at vise hensyn til andre gæster, men også vilde dyr.

”Der er flere gode grunde til at hundesnoren skal på, når du tager din hund med ud i naturen. Lige nu er det ynglesæson i naturen, hvor et væld af fugle og dyr lægger æg og får unger. Begge er meget sårbare overfor løse hunde. Mange af naturens fugle lægger æg i reder på jorden, blandt andet viben og lærken. Og dyr som haren og rådyret lader deres unger ligge gemt alene og forsvarsløse på jorden. Løse hunde kan både skræmme og angribe - og de kan tømme rederne på jorden,” siger Ida Friis Mikkelsen, der er forstfuldmægtig i Naturstyrelsen, og som har været med til at etablere den nye hundeskov i Rudkøbing Fredskov.

”Det er faktisk ikke kun vilde dyr, der kan blive skræmt af en løs hund. Det kan andre gæster også, måske særligt dem med små børn. I mødet med andre hunde, sikrer hundesnoren også, at du hurtigt kan adskille hundene, hvis de kommer op at slås,” fortæller Ida Friis Mikkelsen og understreger vigtigheden af hundesnoren, når du nyder naturen sammen med din hund.

Statens hundeskove sikrer dig og din hund et godt og trygt alternativ, når I skal på tur uden snor. Her kan I ofte møde andre hunde og deres ejere, og måske endda finde en legekammerat til din hund eller sjove lege- og træningsfaciliteter, skriver Naturstyrelsen. 

Du kan se et kort over alle hundeskove i Danmark her. 

Hvornår skal snoren på?

Du skal altid have din hund i snor i naturen, undtagen...

  • I hundeskoven
    Under forudsætning af, at din hund straks kommer til dig, når du standser eller kalder den til dig. 
     
  • På stranden
    I vinterhalvåret. Fra 1. oktober til 31. marts må du på en række danske strande slippe hundesnoren. Det gælder dog ikke alle steder, så hold øje med skiltning i områderne i perioden.

Kilde: Naturstyrelsen. 

Mest Læste

Annonce