Den gule trøje skal køre ruten til sommer, men lørdag er det 16.000 motionscyklister, der får lov at prøve kræfter med etapen. Foto: Shutterstock
Den gule trøje skal køre ruten til sommer, men lørdag er det 16.000 motionscyklister, der får lov at prøve kræfter med etapen. Foto: Shutterstock

Kæmpe cykelløb skaber trafikkaos - her rammer det lørdag

Infrastruktur

10/6/22 10:35

Jens Asbjørn Bøgen

Tour de Storebælt sender 16.000 cyklister ud at køre en af de kommende Tour de France-etaper - og det kommer til at kunne mærkes i trafikken.

Lørdag d. 11. juni afholdes motionscykelløbet Tour de Storebælt med 16.000 deltagere, hvor deltagerne cykler hele eller dele af anden etape af dette års Tour de France.

Der vil være markante trafikpåvirkninger på dagen, især i byerne Kalundborg, Holbæk og Nyborg samt på Storebæltsbroen. Trafikken på broen vil være påvirket fra kl. 13.00-21.00.

Cykelruten vil være delvist afspærret for bilister, mens cykelløbet er under afvikling. To undtagelser er rute 22 mellem Kalundborg og Slagelse og rute 23 mellem Kalundborg og Roskilde, hvor det vil være nødvendigt at lave en fuld afspærring fra kl. 14.00 til 18.00.

Trafikanter vil i det tidsrum ikke have mulighed for at køre på strækningen, og der vil derfor blive etableret en omkørselsrute over Rørby og Ugerløse. Omkørselsruten vil være skiltet, lyder det i en pressemeddelelse.

Sådan bliver Storebæltsbroen påvirket

Under løbet vil der være dobbeltrettet trafik i de østgående spor i retning mod Sjælland, og vejens status ændres til landevej med en hastighedsbegrænsning på 80 km/t og overhaling forbudt.

Trafikken vil være påvirket fra kl. 13, og indskrænkning til et spor sker ca. kl. 14.30. Det forventes, at trafikken er omlagt til normaltilstand efter løbet omkring kl. 21.00. I denne periode vil turen over broen tage længere tid end normalt.
Der vil være kortvarig ventetid under omlægning til dobbeltrettet trafik, da broen lukkes helt for biltrafik i ca. en halv time, mens trafikken omlægges.

Det skal du gøre

Det anbefales at undgå at benytte cykelruten som bilist. Hvis ikke det kan undgås, så anbefales det at køre afsted i meget god tid. Ved brug af bus og anden offentlig transport anbefales det at tjekke Rejseplanen inden afgang.
Skal man krydse Storebælt på dagen, kan man overveje at tage færgen eller køre afsted tidligt om morgenen eller sent om aftenen (efter kl. 21). Søg aktuel trafikinformation, før du kører, på eksempelvis trafikinfo.dk.

Se mere om trafikpåvirkningerne under løbet på Tour de Storebælts hjemmeside

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce