Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Afsløret af bilag: Mette Frederiksens ikoniske vinduesbillede var ren PR

Politik

10/6/22 6:47

Redaktionen

Kritikken af det tilsyneladende opstillede billede var voldsom – og meget tyder nu på, at kritikken var berettiget.

Follow the money.

Sådan lyder et af de legendariske journalistiske udtryk, der udspringer af Watergate-skandalen og den efterfølgende film fra 1976, 'Alle Præsidentens Mænd'.

En læresætning om, at hvis man vil vide, hvad der faktisk er foregået, skal man altid finde frem til, hvordan pengene er blevet brugt.

Det er lige nøjagtig hvad Bjørknæs.dk har gjort i forhold til et af de mest berømte opslag på sociale medier, som statsminister Mette Frederiksen har stået bag. Dét hvor hun vasker vinduer med en medfølgende tekst om, at det er rart at få gjort rent.

Men i virkeligheden er der tale om, at det er et privat rengøringsfirma, der står for vinduespudsningen. Således fremgår det af bilag udleveret fra Statsministeriet, at rengøringsfolkene også konsekvent har taget sig af denne del af arbejdet.

Tilsyneladende var det langt fra bilag, som Statsministeriet havde den store lyst til at udlevere. I hvert fald gik der næsten ni måneder fra gravermediet bad om få dem tilsendt, til det faktisk skete.

Ligesom Statsministeriets presseafdeling heller ikke har ønsket at kommentere på, hvorfor det berømte vinduespudsningsfoto, synes opstillet til formålet – og hvad Mette Frederiksen forsøgte at opnå, ved at give det indtryk, at hun er en traditionel husmor, som selv står for rengøringen.

Se Mette Frederiksens opstillede PR-foto nedenfor.

Annonce