Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Stor nyhed: Nu må du køre hurtigere på danske motorveje

Infrastruktur

06/11/20 9:33

Theis

Hastigheden hæves i vejret, så bilister nu må køre hurtigere end sædvanligt på seks danske motorvejs-strækninger.

Nu bliver hastigheden hævet på den første af de motorveje, der skal have højere hastighedsgrænser som følge af aftalen mellem den daværende regering og Dansk Folkeparti fra 2018.  
 
Det drejer sig om et stykke af Holbækmotorvejen fra rundkørslen ved Tuse til afkørsel 18 ved Vipperød, hvor hastighedsgrænsen vil blive hævet fra 110 til 130 km/t.  
 
”I de seneste måneder har vi arbejdet på at opgradere strækningen rent trafiksikkerhedsmæssigt, så den er klar til de højere hastighedsgrænser, og nu er vi ved at være færdige med arbejdet,” siger afdelingsleder Niels Agerholm fra Vejdirektoratet. ”I den kommende tid tager vi de gamle 110 km/t hastighedstavler ned, og så må trafikanterne officielt køre hurtigere på strækningen.”  

 

Hæves på seks strækninger

I alt besluttede regeringen og Dansk Folkeparti at hæve hastighedsgrænsen til 130 km/t på 70km kilometer motorvej fordelt på seks strækninger.  
 
Siden har Vejdirektoratet arbejdet på at gennemføre det nødvendige løft af trafiksikkerheden.  
 
”Det er vigtigt for os, at trafiksikkerheden er bedst mulig, når vi hæver hastighedsgrænsen på motorvejen,” siger Niels Agerholm  
 
De trafiksikkerhedsmæssige hovedindsatser drejer sig om, at Vejdirektoratet har etableret rumleriller mod midterrabatten samt opsat påkørselsdæmpere på eksisterende autoværn og forlænget autoværn, hvor det er skønnet nødvendigt i forhold til en udvidelse af vejens sikkerhedszone fra 9 til 11 meter. Enkelte steder er der også fjernet beplantning, der stod inden for den nye, udvidede sikkerhedszone.    
 
På disse motorvejsstrækninger bliver hastighedsgrænsen hævet fra 110 til 130 km/t:  

 
  • Hirtshalsmotorvejen ved Hjørring nord
  • Djurslandmotorvejen fra Lisbjerg til Løgten
  • E45 Trekantområde, Skærup – Kolding og Fredericia – Vejle
  • Fynske Motorvej, Odense til Nyborg
  • Holbækmotorvej, strækning syd om Holbæk
  • Sydmotorvejen, Lolland og Falster, Farøbroen til Sakskøbing  

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.