Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Trafikkaos i hele landet i weekenden - få overblikket her

Infrastruktur

12/05/2023 14:18

J. Bøgen

Der sker flere store ting denne weekend, og det kan give store udfordringer i trafikken.

Hvis du har nogen planer i weekenden, der kræver, at du skal ud i trafikken, så kan det godt være, du skal pakke en god madpakke.

Der sker nemlig flere store begivenheder rundt om i landet i løbet af de næste dage, og det kan give store trafikale udfordringer.

Få overblikket herunder delt ind efter landsdele.

Nordjylland

Der forventes at blive en del trængsel i og omkring Limfjordstunnelen lørdag 13. maj, hvor den 582 meter lange sænketunnel mellem Aalborg og Nørresundby bliver indtaget af motionister i tusindvis.

Det skyldes, at der både bliver afholdt Aalborg Halvmarathon og WALKin Nordjylland.

Afviklingen af de to motionsbegivenheder betyder, at trafikken på E45 ved Limfjordstunnelen vil være påvirket i tidsrummet fra kl. 17.00 til 22.00.

Limfjordstunnelens vestlige rør vil være spærret, mens de to events finder sted. Til gengæld vil der være åben for trafik i begge retninger i det østlige spor. Hastighedsgrænsen vil dog blive sat ned fra 90 til 50 km/t.

Derudover bliver frakørsel 23 Kridtsvinget spærret, mens trafik mod syd med ærinde i Aalborg vil blive henvist til frakørsel 24 Øster Uttrup Vej, hvor den ledes ad Øster Uttrup Vej og Øster Sundby Vej frem til Østre Allé. Tilkørslen fra Kridtsvinget mod nord vil fortsat kunne benyttes.

Østjylland

Tusindvis af danske og udenlandske Harry Styles-fans vil i weekenden sætter kurs mod Horsens for at se den britiske popstjerne i Nordstern Arena Horsens, så kommer man ikke udenom, at det vil kunne mærkes på vejene.

Der er både koncert lørdag 13. maj og søndag 14. maj, og det betyder to dage med trængsel og risiko for kødannelser i og omkring Horsens.

Alle trafikanter med et ærinde i Horsens eller på E45 Østjyske Motorvej omkring byen skal forberede sig på forlænget rejsetid. Trængslen vil formentlig melde sin ankomst allerede midt på eftermiddagen og forventes at vare til omkring midnat.

Koncerterne falder sammen med, at Vejdirektoratet allerede er i gang med at forberede udbygningen af E45 Østjyske Motorvej, og i disse dage bliver der lagt ny asfalt på strækningen mellem til- og frakørsel 55 Horsens Nord og til- og frakørsel 54 Ejer Bavnehøj.

Køresporene er smallere, og hastighedsgrænsen er sat ned til 80 km/t, hvilket i sig selv giver forlænget rejsetid og risiko for kødannelser.

Fyn

Fra søndag den 14. maj og cirka otte uger frem udskifter Vejdirektoratet den slidte asfalt på E20 Fynske Motorvej ved Tietgenbyen.

Arbejdet finder sted i begge retninger fra vest for rampeanlæg <48> Tietgenbyen til lige øst for rampeanlæg <47> Langeskov.

Arbejdet vil blive udført i to etaper som aften- og natarbejde primært mellem klokken 18.30 og 06.00, og der vil i perioder være spærrede spor og modsatrettet kørsel.

Sjælland

Fredag eftermiddag er der gået en stor demonstration i gang foran Christiansborg Slotsplads. Demonstrationen bevæger sig rundt i byen, og arrangørerne har annonceret, at der vil blive lavet "sit downs", hvor demonstranterne simpelthen sætter sig på vejen og spærrer for trafikken.

Demonstrationen er allerede i gang (startede kl. 14), og det er uvist, hvor længe den vil stå på.

Søndag d. 14. maj bliver 100.000 løbeglade mennesker sendt ud på ruten til Copenhagen Marathon, og det betyder, at store dele af byen er lukket af for trafik.

På dagen er hele ruten spærret for trafik mellem kl. 7:00 – 16:30. Rutedelen på Frederiksberg er dog kun lukket fra kl. 9.00-13.30.

Indre by, Nørrebro, Østerbro, Vesterbro og Frederiksberg er derfor påvirket af flere trafikændringer og parkeringsforbud på race day. Du kan bruge rutekortet til at orientere dig i parkerings- og trafikaleforhold på din rute.

Selv hvis marathonruten er tom på et givent tidspunkt, er det ikke tilladt at køre på ruten, før alle afspærringer er fjernet. Gaderne på løberuten genåbner, efterhånden som løberne passerer forbi.

Du kan finde kortet over ruten ved at klikke her.

Mest Læste

Annonce