Innovative virksomheder – ja tak!

Indsatser fra regionale vækstfora målrettet SMV'er betaler sig, viser nye tal.

Vores virksomheder skulle meget gerne skabe vækst og udvikling også i fremtiden – både de små og mellemstore virksomheder (SMV’er) såvel som de store. Nye tal viser, at det særligt er de små og mellemstore virksomheder, der klarer sig fint i denne sammenhæng.

Innovation i virksomheder er så vigtig, fordi det er med til at sikre fremtidig vækst, nye eksportsuccesser og nye arbejdspladser. De regionale vækstfora investerer en tredjedel af deres midler i programmer, som netop skal løfte innovationsevnen hos iværksættere og SMV’er. Og resultatet taler for sig selv: Ca. 9.500 virksomheder er blevet mere innovative efter deltagelse i regionale vækstindsatser, og ca. 7.000 er desuden begyndt at anvende ny teknologi, viser tal fra Erhvervsstyrelsen.

Læs mere fra Region Hovedstaden

Du kan læse flere historier fra og om Region Hovedstaden på temasiden her

Et godt eksempel fra Vækstforum Hovedstaden er indsatsen Smart Innovation. Indsatsen retter sig mod SMV’er, som beskæftiger sig med grøn, sund eller smart vækst. DTU Science Park kobler eksperter fra DTU med virksomhederne. Her får de sparring i forhold til at udvikle smarte produkter og services. På den måde bliver der skabt en videnbro mellem universitetsmiljø og virksomheder til gavn for begge parter. Bag regionale indsatser som Smart Innovation står erhvervsliv, videninstitutioner, arbejdsmarked, kommuner og regionsråd, som samlet i Vækstforum sætter retningen for udvikling og vækst i hovedstadsregionen.

Et konkret eksempel er en virksomhed, der arbejder med oversættelse. De har ved at deltage i Smart Innovation fået hjælp fra DTU til at videreudvikle og forbedre den digitale platform, som er central for deres services. Ved at få adgang til universitetets ekspertise har de i dag en unik forretningsmodel, hvor de ved hjælp af Big Data meget hurtigt kan videregive indkomne opgaver til de bedst egnede oversættere. Det er medvirkende til, at de nu er blandt de hurtigst voksende virksomheder inden for deres branche internationalt set.

Selvfølgelig er det op til den enkelte virksomhed at gribe mulighederne og selv lægge sig i selen for at sikre egen succes. Men ønsker vi fra politisk hold en region med vækst og øget beskæftigelse, er det en god idé at bakke virksomhedernes bestræbelser op med fælles regionale initiativer, som kan hjælpe virksomhederne på vej.

Formandskabet i Vækstforum Hovedstaden

Sophie Hæstorp Andersen, formand for Vækstforum Hovedstaden
Marianne Thellersen, koncerndirektør DTU
Christian Grønnemark, fællesformand HK Hovedstaden
Niels Ulrik Amdal, Dir. Corporate Affairs, Glaxo Smith Kline
Peter Schelde, adm. dir. Comwell Danmark
Lars Gaardhøj, formand for erhvervs-, vækst- og forskningsudvalget i Region Hovedstaden

Emneord: 200418, Region Hovedstaden, SMV'er, Sophie Hæstorp Andersen, Erhvervsstyrelsen, Vækstforum Hovedstaden
Region Hovedstaden på DenOffentlige.dk Region Hovedstaden står for behandling, uddannelse og forskning inden for borgernes sundhedsvæsen, og sammen med andre udvikler vi hovedstadsregionen, hvor Region Hovedstaden har særlige opgaver ...
Aktivitet: Artikler: 176 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også