Djøf: Et sundt embedsværk – der kan blive bedre

Ledelse

21/09/2015 14:21

Nick Allentoft

- Vi står foran en vigtig diskussion om samspillet mellem medierne, politikerne og embedsværket. For det er ingen hemmelighed, at det moderne 24/7 mediebillede allerede i dag påvirker politikernes hverdag drastisk og dermed også embedsmændenes, siger Lisa Herold Ferbing om Bo Smith Udvalgets rapport.

.I dag har det uafhængige Bo Smith udvalg offentliggjort sin rapport, ”Embedsmanden i det moderne folkestyre”. Udvalget giver en række anbefalinger til, hvordan embedsværket kan udvikles.

- Med Bo Smith-udvalgets rapport i hånden har vi nu et solidt grundlag for debatten om, hvordan vi sikrer et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem politikere og embedsmænd, siger Lisa Herold Ferbing, formand for Djøf.

- Nu skal vi nærlæse rapporten og derefter inddrage vores medlemmer i debatten. Men jeg vil gerne understrege, at vi følger rapporten til dørs på de områder, hvor der bør tages initiativer. 

Djøf hæfter sig særligt ved fire temaer i rapporten: En øget åbenhed i forvaltningen, behovet for et etisk kodeks i kommuner og regioner, behovet for mere smidige undersøgelsesformer samt behovet for at få undersøgt, om de nuværende ansættelsesformer for topchefer er tidssvarende.

- Vi er glade for, at regeringen i sidste uge fremlagde det kodex, der nu skal forankres i staten. Dette sæt af embedsmandsdyder fortjener bred politisk opbakning, ligesom jeg gerne ser, at der også udvikles et tilsvarende kodex for kommunerne og regionerne, siger Lisa Herold Ferbing.

- Og så står vi nu også foran en vigtig diskussion om samspillet mellem medierne, politikerne og embedsværket. For det er ingen hemmelighed, at det moderne 24/7 mediebillede allerede i dag påvirker politikernes hverdag drastisk og dermed også embedsmændenes.

Mest Læste

Annonce