It-direktør: Folkemødet fjerner skyklapperne

Når beslutningstagere og it-leverandører på det offentlige område mødes, sker det ofte i formelle rammer, fx ved kontraktforhandlinger eller store konferencer.

Årets benspænd om FN's 17 verdensmål sætter en god ramme for dialogen.

SamfundsDesign har spurgt Johnny Iversen, hvorfor det giver mening for en it-leverandør som EG at deltage på Folkemødet.

– Folkemødet tilbyder en anden ramme for dialogen, og det er en fordel for alle, mener divisionsdirektør Johnny Iversen, EG.

Folkemødet, it-industrien og FN's 17 verdensmål

Det overordnede tema for Folkemødet i år er FN's 17 verdensmål, og det har sat et demokratisk benspænd for de professionelle deltagere, der i månedsvis har planlagt arrangementer og debatter i de fire dage, Folkemødet varer:

– Når arrangørerne har valgt temaet FN's 17 verdensmål, har det gjort en forskel. For det betyder jo, at vi har været nødt til at reflektere over, hvad verdensmålene egentlig betyder for os, forklarer Johnny Iversen:

– Når vi fx gerne vil diskutere automatisering af trivielle arbejdsopgaver i det offentlige, ja så kan vi jo ende op i en diskussion om, hvorvidt vi lever op til målene om at skabe gode trygge arbejdspladser og sikre retfærdig sagsbehandling for alle.

Det er en sund proces, og det gør det kun mere spændende at deltage på Folkemødet, mener Johnny Iversen, EG.

Læs artikel på SamfundsDesign: Den samvittighedsfulde udvikler og de 17 verdensmål

Vi ses på Folkemødet

Folkemødet afholdes i Allinge på Bornholm i uge 24 fra den 13. til den 16. juni.

Traditionen tro vil politikere, embedsmænd og offentligt ansatte i almindelighed og konsulenter, private virksomheder og journalister i særdeleshed flokkes i Allinge for at udveksle holdninger og visitkort, mens de mange Folkemøde-gæster vælter sig i tusindvis af arrangementer.

Sidste år var hele 53 % af deltagerne såkaldte almindelige borgere, og de i alt 153.000 deltagere på de fire dage kunne vælge mellem mere end 3.000 events.

Selv arrangerer EG i år to debatter på IT-Branchens sejlende venue, IT-Paratskibet, der ligger for kaj i havnen i Allinge. Her skal deltagerne tale om digitalisering af fremtidens sundhedsvæsen og vende faren for at skabe digitale A- og B-hold.

Desuden står EG som arrangør af en debat på OPS-Scenen i Danchells anlæg om udfordringerne ved automatiseret sagsbehandling på de offentlige kontorer.

Tilmeld dig Samfundsdesigns nyhedsbrev med nyt om offentlig digitalisering.

Læs artikel på SamfundsDesign: Folkemødet: Tæt dialog er slutstenen i al digitalisering
Se programmet for årets Folkemøde
Læs mere på EG: Ses vi på Folkemødet 2019?

Samfundsdesign / EG på DenOffentlige.dk EG er en skandinavisk teknologipartner med mere end 1.800 medarbejdere fordelt på 28 lokationer i Skandinavien og Polen. Vi leverer digitaliseringsløsninger til mere end 12.500 offentlige og komm...
Aktivitet: Artikler: 129 | Events: 1 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også