Foto: Shutterstock

Joe Biden præsenterer nye planer for USA’s fremtid

USA’s præsident Joe Biden holdt i anledning af sine 100 dage som præsident en tale til Kongressen onsdag aften.

Et af fokuspunkterne i hans tale var en hyldest til landets coronaindsats, hvor han også slog fast, at USA nu var gennem det værste, og at det var blevet tid til en omfattende reformering af det amerikanske samfund. 
 
”Efter bare 100 dage kan jeg melde til nationen: Amerika er tilbage på sporet. Vi omdanner trusler til muligheder, en krise til muligheder og modgang til styrke,” sagde han i talen. 
Ifølge TV2’s USA-korrespondent, Jesper Steinmetz, bruger Joe Biden corona-krisen til at forsøge at få så mange af sine politiske forslag igennem som muligt. 
 
Talens 3 fokuspunkter
Det første var, at Joe Biden gerne vil blive husket for at være den præsident, der ændrede USA på afgørende punkter som en reformator efter fire år med Donald Trumps politik. 
 
Det andet var, at han har tænkt sig at bruge mange penge. Klimaforandringer, udbygning af sociale programmer som ”The American Families Plan”, forbedre landets infrastruktur, er alle agendaer han gerne vil bruge milliarder af amerikanske dollars på. Hensigten med den store plan er at hjælpe arbejderklassen og specielt kvinder med bedre børnepasning, forældreorlov og uddannelse.
 
Det tredje var et ønske om et bredt samarbejde hen over midten. Det er ingen hemmelighed, at oppositionen i Det Republikanske Parti vil prøve at kæmpe imod mange af hans ideer. Det skyldes delvist, at Joe Biden’s regning til en vis grad skal betales med skattestigninger til erhvervslivet og de mest velhavende amerikanere, noget republikanerne ikke jubler over. 
 
De to mest magtfulde kvinder i politik
Noget der også fangede folks fokus under talen, var de to magtfulde politikere, der sad bag ham på Kongressens talerstol, og for første gang i amerikansk historie var de begge kvinder. Det var nemlig vicepræsident Kamala Harris og lederen af Repræsentanternes Hus Nancy Pelosi, der er henholdsvis nummer to og tre på magtens rangliste efter præsidenten, skriver TV2
”Det er på høje tid,” kommenterede Joe Biden, hvilket udløste store klapsalver fra alle i salen.
 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.