Foto: Shutterstock

Kapløb med tiden: Britisk virusvariant rammer plejehjem

To plejehjem i Københavns Kommune er også ramt af den britiske variant af coronavirus. Derfor bør vi teste endnu mere aggressivt og lukke alle plejehjem ned for alt andet end kritiske besøg, mener Københavns sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

Antallet af danskere, som er smittede med den britiske virusvariant, stiger. Og Statens Serum Institut har vurderet, at den britiske variant vil være dominerende, når vi når midten af februar. Derfor var det et spørgsmål om tid, før vi også ville se den britiske variant på plejehjemmene, som i forvejen har været meget hårdt ramt under 2. bølge af coronaen.

"Det er klart, at når den meget smitsomme britiske virusvariant får tag i det omkringliggende samfund, så vil vi også se den på vores plejehjem. Nu har vi så fundet den på to forskellige plejehjem. Og jeg tror desværre, at det kun er begyndelsen, for vi har nogle udbrud, som er meget sejlivede, og som vi ikke har kunnet stoppe med de sædvanlige effektive værktøjer som zoneinddelinger, afstand, rengøring og skrap hygiejne," siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling.

Ud over de retningslinjer for afstand, zoneinddelinger, rengøring og hygiejne, som allerede er implementeret, skal der ifølge sundhedsmyndighederne ikke iværksættes særlige initiativer. Det får sundheds- og omsorgsborgmesteren til at efterlyse mere handling fra regeringen:

Kapløb med tiden

"Det er et kapløb med tiden, og vi skal sørge for, at denne her britiske variant ikke kommer indenfor på flere af vores plejehjem til vores ældre og sårbare borgere – den er op mod 70 pct. mere smitsom, og de værktøjer, vi har, er ikke tilstrækkelige til at slå den ned. Derfor vil jeg opfordre regeringen til at teste endnu mere aggressivt og til at lukke alle plejehjem ned for alt andet end kritiske besøg, indtil vores beboere har fået 2. stik og vaccinerne er virksomme," siger Sisse Marie Welling.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.05.21 Sundhed
  Nu hjemtages sygdomsbehandling til Danmark

  Sundhedsstyrelsen udgiver i dag en faglig retningslinje, der beskriver henvisningen af patienter med Essentiel Tremor, også kaldet rystesyge. Det sker i forbindelse med, at det nu er besluttet, at patienter skal kunne behandles med fokuseret ultralyd i Danmark, i stedet for kun i udlandet.

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.