Foto: Shutterstock

Kapløb med tiden: Britisk virusvariant rammer plejehjem

To plejehjem i Københavns Kommune er også ramt af den britiske variant af coronavirus. Derfor bør vi teste endnu mere aggressivt og lukke alle plejehjem ned for alt andet end kritiske besøg, mener Københavns sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

Antallet af danskere, som er smittede med den britiske virusvariant, stiger. Og Statens Serum Institut har vurderet, at den britiske variant vil være dominerende, når vi når midten af februar. Derfor var det et spørgsmål om tid, før vi også ville se den britiske variant på plejehjemmene, som i forvejen har været meget hårdt ramt under 2. bølge af coronaen.

"Det er klart, at når den meget smitsomme britiske virusvariant får tag i det omkringliggende samfund, så vil vi også se den på vores plejehjem. Nu har vi så fundet den på to forskellige plejehjem. Og jeg tror desværre, at det kun er begyndelsen, for vi har nogle udbrud, som er meget sejlivede, og som vi ikke har kunnet stoppe med de sædvanlige effektive værktøjer som zoneinddelinger, afstand, rengøring og skrap hygiejne," siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling.

Ud over de retningslinjer for afstand, zoneinddelinger, rengøring og hygiejne, som allerede er implementeret, skal der ifølge sundhedsmyndighederne ikke iværksættes særlige initiativer. Det får sundheds- og omsorgsborgmesteren til at efterlyse mere handling fra regeringen:

Kapløb med tiden

"Det er et kapløb med tiden, og vi skal sørge for, at denne her britiske variant ikke kommer indenfor på flere af vores plejehjem til vores ældre og sårbare borgere – den er op mod 70 pct. mere smitsom, og de værktøjer, vi har, er ikke tilstrækkelige til at slå den ned. Derfor vil jeg opfordre regeringen til at teste endnu mere aggressivt og til at lukke alle plejehjem ned for alt andet end kritiske besøg, indtil vores beboere har fået 2. stik og vaccinerne er virksomme," siger Sisse Marie Welling.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også