København er den bedste by i Skandinavien for expats

København er en af de 10 bedste byer i verden for expats, viser undersøgelsen Mercer Quality of Living 2017. DI mener, at man som i Tyskland bør gøre en større indsats for at få ringene til at sprede sig til resten af landet.

Danske virksomheder får nu endnu et stærkt argument for at tiltrække globalt talent til København.

Ifølge en ny opgørelse fra konsulenthuset Mercer er København den niende bedste by i verden at opholde sig i som udstationeret.

Læs mere fra DI - Dansk Industri

Erhvervslivets brancefællesskab, DI, er redaktør for eget indhold på DenOffentlige.

Læs flere historier, forslag og oplæg fra DI her.

Københavns fornemme placering fremgår af Mercer Quality of Living 2017 city rankings, hvor 450 byer i verden er blevet evalueret på en række parametre – bl.a. politiske vilkår, skoler og uddannelse og transport. Og igen i år er København landet i top 10.

København får fine anmærkninger
Ifølge Claus Lønborg, CEO for Copenhagen Capacity, bidrager undersøgelsen endnu engang til billedet af København som en attraktiv by.

- København har meget at tilbyde sine internationale indbyggere. Mercer-undersøgelsen kommer oveni den prestigefyldte titel fra Monocle Magazine i 2013 og 2014 som verdens bedste by at bo i. Derudover er København bedst i verden målt på at udvikle, tiltrække og fastholde talent ifølge Global Talent Competitiveness Index 2017, skriver han i en pressemeddelelse.

DI: Gør mere for resten af Danmark
DI hilser undersøgelsen velkommen, for er der noget, som danske virksomheder har brug for, så er det globalt talent. Derfor er det også vigtigt at få den københavnske succes bredt ud til resten af landet, og der bør derfor bruges flere kræfter på at markedsføre hele Danmark, mener DI.

- Danmark tilbyder attraktive karriemuligheder kombineret med en hel unik åben arbejdskultur. Det skal vi være bedre til at få fortalt, så virksomhederne rent faktisk får tiltrukket de internationale talenter, som de har brug for, siger Linda Duncan Wendelboe, der er chef for DI Global Talent.

Hun henviser bl.a. til, at andre lande gør en særlig indsats for at tiltrække talent.

- Eksempelvis optræder vores naboer i Tyskland stærkt i opgørelsen fra Mercer, og det er ikke tilfældigt. Her arbejder man dedikeret på at tiltrække internationale talenter, siger hun.

Tyskland har både Frankfurt, Düsseldorf og München i top 10.

Top 10-listen over de bedste byer for expats
1. Wien
2. Zürich
3. Auckland
4. München
5. Vancouver
6. Düsseldorf
7. Frankfurt
8. Geneve
9. København
10. Basel

Emneord: Expat, Dansk Industri, København, Videnssamfund, Claus Lønborg, Copenhagen Capacity, 170317

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 10.03.20 Infrastruktur
  Dansk Industri: Høj dansk CO2-afgift vil skade klimaet og gøre Danmark fattigere

  Klimarådet har i dag afleveret sit bud på, hvordan Danmark skal komme i mål med ambitionen om at nedbringe den danske CO2-udledning med 70 pct. i 2030. Fundamentet i Klimarådets anbefalinger er en høj dansk CO2-afgift på 1.500 kr. pr. ton – det er ifølge DI ikke vejen frem, fordi det vil skade den grønne omstilling, koste job og gøre vores samfund fattigere. Det er afgørende, at målet om de 70 pct. nås ved at udvikle - og ikke afvikle - Danmark, mener DI.

 • 20.02.18 Infrastruktur
  Salget af ejerlejligheder falder i de største byer

  Antallet af solgte ejerlejligheder i årets første måned ligger for første gang siden 2011 under niveau i forhold til året før. Årsagen skal findes i et dalende salg i Københavns- og Aarhusområdet, viser nye tal fra Boligsiden.dk.

 • 25.10.17 Velfærd
  DI: Tiltrængt fokus på borgernes frie valg

  Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til at styrke og udvide borgernes frie valg. DI er tilfredse med, at regeringen skærper fokus på borgernes frie valg, som på flere områder i dag ikke fungerer godt nok.

 • 15.03.17 Ledelse
  Her er Ledelseskommissionen: Allan Søgaard er formand

  Regeringen har nedsat en ledelseskommission, der i de kommende 10 måneder skal se nærmere på ledelse i den offentlige sektor. Læs om medlemmer samt Finansministeriets faktaark mv..her.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.