Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Borgmester giver embedsmand skylden for repræsentationsmisbrug - var selv med til våde møder

Kommunalt

07/12/2022

Jens Asbjørn Bøgen

Han har ikke lyst til at fortælle hvordan han kan tage afstand fra noget, som han selv har været med til

I disse dage er Aalborg Kommune helt oppe i det røde felt, efter der er sket offentliggørelse af en revisionsrapport udarbejdet af Deloitte.

Heri slås det blandt andet fast, at det har været umuligt at skabe det endelige overblik over en skandale omkring misbrug af repræsentationsmidler.

Det skyldes først og fremmest, at det på en iøjnefaldende måde, ikke har været muligt at finde frem til alle afholdte udgiftsbilag.

Det slås dog fast, at eventchefen Søren Thorst i en række tilfælde har afholdt udgifter, der ikke kan anses for at være arbejdsrelaterede – uden dog at oplyse hvilke.

Men det drejer sig tilsyneladende først og fremmest om udgifter til en række dyre værtshusbesøg, hvor alkohol har været i centrum.

I forlængelse af revisionsrapportens offentliggørelse lød det fra Aalborg Kommunes borgmester, socialdemokraten Thomas Kastrup-Larsen, at forbrug af denne type var uacceptabelt.

Det uanset, at netop Thomas Kastrup-Larsen ifølge Bjørknæs.dk, har været med til markante skatteyderbetalte værtshusbesøg trukket over Søren Thorsts repræsentationskonto.

Det drejer sig blandt andet om et værtshusbesøg i forbindelse med en embedsmandspensionering, hvor en ukendt personkreds drak 28 øl.

Gravermediet har spurgt Thomas Kastrup-Larsen, hvordan kan på den ene måde kan tage afstand fra misbrug af Søren Thorsts repræsentationskonto, mens han samtidig selv har været med til at bruge den.

Men borgmesteren er ikke vendt tilbage på henvendelserne.

Mest Læste

Annonce