Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Embedsmænd startede festen allerede i lufthavnen: Gik i baren før og under Sydkorea-rejse

Kommunalt

10/11/2022 08:58

Redaktionen

En delegation fra Aalborg Kommune nåede ikke engang ombord på flyet, inden den startede et iøjnefaldende forbrug af alkohol under en rejse til Fjernøsten.

I forlængelse af efterårsferien meldte Aalborg Kommune ud, at dens højtprofilerede eventchef, Søren Thorst, var blevet sygemeldt. Men hvad der præcist var galt med Thorst, der op igennem 1980erne og 1990erne var en væsentlig del af fodboldklubben AaBs forsvar, var ikke noget, som nordjyderne ønskede at oplyse offentligheden om.

Det eneste der står klart er, at den på påfaldende måde kommer direkte i forlængelse af afsløringer af blandt andet iøjnefaldende besøg på værtshuse i den nordjyske hovedstad – på skatteydernes regning vel og mærke.

Nu kan Journalista.dk så afsløre et nyt eksempel på et markant forbrug af det skatteyderbetalte repræsentations-Dankort.

Denne gang i forbindelse med en rejse til Sydkorea, hvor Aalborg Kommunes delegation anført af Søren Thorst, allerede gik i baren inden flyet overhovedet var lettet fra Aalborg Lufthavn. Således viser aktindsigter udleveret til gravermediet, at embedsmændene drak et større parti øl og vin, inden de gik mod gaten.

Sydkorea-rejsen havde til formål at sikre afholdelsen af VM i Brandslukning i Aalborg, hvilket tilsyneladende krævede en større charmeoffensiv. Eksempelvis en reception med indkøb af 500 fadøl og 500 hotdogs, hvilket medførte en regning til skatteyderne på den dyre side af 100.000 kroner.

Ligesom Søren Thorst og resten af de aalborgensiske embedsmænd også fandt luft i kalenderen og budgettet, til at besøge en række lokale barer og restauranter.

Mest Læste

Annonce