Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Borgmester med opråb: Brug vores testkapacitet

Kommunalt

23/2/21 9:44

Theis

Smitten med Covid-19 stiger, og i Haderslev er borgmester H. P. Geil bekymret for, at de store smitteudbrud i nabokommunerne skal brede sig til hans kommune.

Smitten stiger da også lidt i Haderslev Kommune, og borgmesteren opfordrer derfor borgerne til at bruge de muligheder, der er, for at blive testet.

1500 medarbejdere og borgere kan blive testet for Covid-19 hver dag med kviktest, og derudover er der gode muligheder for at blive testet med pcr-test i regionen i både Haderslev, Rødekro og Kolding.

Det opfordrer borgmester H. P. Geil nu til, at endnu flere gør brug af.

”Vi ligger lige mellem to kommuner, der har store smitteudbrud, og vi skal helst undgå at ende med lokale nedlukninger, som vi ser i Kolding lige nu. Derfor kan jeg kun opfordre flere til at blive testet regelmæssigt, da det er vores bedste våben til at holde smitten nede”, siger H. P. Geil.

Der er da også ledig testkapacitet på de tre faste steder, hvor borgere og medarbejdere kan komme og få en corona-kviktest.

”Vores egne test-steder er ikke fuldt udnyttet, og skulle de blive det, så har vi mulighed for at skalere op, så vi kan teste endnu flere. Så jeg kan kun opfordre til, at man regelmæssigt bliver testet, hvis man selv eller andre i familien møder på arbejde eller i skole”, siger H. P. Geil.

Kviktesten foregår ved næsepodning og anbefales ikke til børn. Men forældre til børn, der møder i skole, eller voksne der selv møder fysisk på arbejde, kan med fordel lade sig teste to gange om ugen.

Her kan alle blive testet
Der findes tre steder i Haderslev Kommune, hvor alle kan få en kviktest uden tidsbestilling. Man skal blot medbringe mundbind og sygesikringskort. Teststederne findes i Haderslev. Vojens og Gram:

  • Sundhedscenter Haderslev Clausensvej 25, Haderslev
  • Sundhedscenter Vojens Rådhuscenteret 7, Vojens
  • Gram Fritidscenter, Stadionvej 15, 6510 Gram

Åbningstiderne på kvikteststederne er kl. 9 - 12 og 12.30 - 19 alle ugens 7 dage.

Hold fast i de gode vaner
Udover opfordringen til at blive testet har borgmesteren også en opfordring til at holde fast i de gode vaner for at undgå smittespredning, så risikoen for lokale nedlukninger mindskes.

”Vi har været gode til at holde smitten nede i Haderslev Kommune, også da samfundet var mere åbent i sommer. Og lige nu er det vigtigere end nogensinde, at vi overholder anbefalingerne om af holde afstand og spritte af, da det i den kommende tid bliver afgørende for, hvor store dele af samfundet, vi kan holde åbent, også lokalt”, siger H. P. Geil.

Annonce