Ninna Hedeager Olsen, 39, har siddet i Københavns Borgerrepræsentation siden 2014. Efter sidste kommunalvalg overtog hun miljø- og teknikborgmesterposten fra partifællen Morten Kabell (Ø). Foto: CTR
Ninna Hedeager Olsen, 39, har siddet i Københavns Borgerrepræsentation siden 2014. Efter sidste kommunalvalg overtog hun miljø- og teknikborgmesterposten fra partifællen Morten Kabell (Ø). Foto: CTR

Enhedslisten-borgmester stopper næste år

Kommunalt

08/9/20 12:37

Pelle Lindegaard Bügel

Enhedslistens miljø- og teknikborgmester i København, Ninna Hedeager Olsen (Ø), genopstiller ikke ved næste års kommunalvalg.

Efter snart tre år som miljø- og teknikborgmester i København meddeler Ninna Hedeager Olsen (Ø) nu, at hun ikke genopstiller til borgmesterposten og pladsen i Københavns Borgerrepræsentation ved næste kommunalvalg, der finder sted den 16. november næste år.

Det fortæller hun til Solidaritet.dk.

- Jeg har egentlig altid tænkt, at det var naturligt for mig at stoppe efter én valgperiode.

- Det er ikke, fordi jeg har fortrudt at lave byrådspolitik, eller fordi noget har ændret sig, men snarere en holdning, jeg har haft hele vejen igennem, siger Enhedslisten-borgmesteren om sin afgang.

Landskendt efter trist sag

Ninna Hedeager Olsen blev for alvor genstand for mediernes søgelys sidste år, da det var i hendes seng, at der fandt en episode sted mellem to af hendes venner. Efter en bytur i slutningen af marts sidste år havde en mand og en kvinde, der begge var venner af Ninna Hedeager Olsen, samleje i hendes seng.

Kvinden mente, at hun blev voldtaget og meldte efterfølgende sagen til politiet.

Politiet sigtede den dengang 30-årige mand for voldtægt. I Københavns Byret blev han idømt et års fængsel fængsel for voldtægt af den forurettede kvinde og for at have blufærdighedskrænket Ninna Hedeager Olsen under episoden.

Han ankede dog sagen til Landsretten, hvor han blev frikendt for alle anklager i januar i år. 

Efter episoden havde fundet sted, og mens sagen kørte i byretten, var Ninna Hedeager Olsen på sygeorlov fra borgmesterposten i fem måneder.