Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Høje smittetal får konsekvenser: Nu lukker kommune

Kommunalt

10/5/21 7:55

Theis

På grund af høje smittetal lukker Hørsholm Kommune og dele af det lokale erhvervsliv midlertidigt ned.

Fredag meldte Hørsholm Kommune ud, at på grund af for høje smittetal lukker kommunen ned.

Nedlukningen trådte i kraft i går, søndag den 9. maj 2021, og nedlukningen ophæves, når kommunen syv dage i træk er under en testkorrigeret incidens på 250 smittede. Fredag lå tallet på 270.

Nedlukningen betyder, at grundskoler, SFO og klubtilbud samt ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner lukkes. Lokaler og lokaliteter, hvor der udøves kulturaktiviteter og lokaler, hvor der udøves idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, i sognet lukkes. 

Derudover rammer nedlukningen også erhvervslivet. Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Dette lukker ned fra den 9. maj:

  • Lukning af udvalgsvarebutikker i kommunen

  • Lukning af forlystelsesparker mv. i kommunen

  • Lukning af serveringssteder i kommunen

  • Lukning af indkøbscentre, arkader, basarer og stormagasiner i kommunen

  • Lukning af liberale serviceerhverv og køreskoler i kommunen

  • Lukning af konferencer og møder i kommunen

  • Private arbejdsgivere opfordres til at lade medarbejdere arbejde hjemmefra så vidt muligt

Der kommer flere

Nedlukningen i Hørsholm Kommune kommer ikke til at stå alene. Det vurderer Jørgen Eskild Petersen,  professor ved Klinisk Institut ved Aarhus Universitet.

“Som en del af genåbningen vil der ske en stigning i smittetallet. Derfor vil der også være flere kommuner, der kommer over grænsen på 250 og må lukke ned,” udtaler han til B.T.

Der er blevet udarbejdet en model for lokale nedlukninger baseret på automatik. Konkret betyder det, at hvis incidenstallet er over 250 pr. 100.000 indbyggere i en kommune, så træder lokale nedlukninger i kraft, så smitten bringes under kontrol.

Når en nedlukket kommune syv dage i træk er under en testkorrigeret incidens på 250 smittede, ophæves nedlukningen. Kriterierne for nedlukning er anbefalet af Statens Serum Institut og er vurderet ud fra den aktuelle smittesituation. De vil løbende blive vurderet og justeret efter behov på baggrund af erfaringer og epidemiens udvikling, oplyser Erhvervsministeriet.

Annonce