Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kommune søger fattighjælp fra staten men forgylder Anders Lund Madsen

Kommunalt

01/7/22 10:25

Redaktionen

Lige så stramt budgettet ifølge eget udsagn er, lige så løst sidder pengene, når lille kommune henter kendisser til Nordjylland.

Én gang om året, kan landets kommuner søge den såkaldte fattighjælp fra staten. En ordning der gør det muligt, at få et ekstra tilskud til den daglige drift.

Blandt dem der fast søger fattighjælpen er Hjørring Kommune, som indenfor de seneste år har været en konsekvent fortaler for, at det blandt andet skal være muligt løbende at kunne hæve skatten. Ellers mente nordjyderne ikke, at de ville være i stand til at få de økonomiske ender til at mødes.

Derfor skulle man måske også tro, at de ville være meget påpasselige med, hvordan skattekronerne bruges.

Men som Journalista.dk kan afsløre, synes der at være områder, hvor Hjørring Kommune ikke har de store betænkeligheder.

Nemlig når det årlige Naturmøde, hvor kommunen er storsponsor, løber af stablen i maj. Det med en stor repræsentation af kendisjournalister, der fungerer som såkaldte moderatorer. Det vil sige journalister, der leder forskellige typer af debatter.

Et arbejde som specielt den tidligere tv-vært, Anders Lund Madsen, i år tog sig særdeles godt betalt for. For den ene weekend i maj, hvor årets Naturmøde løb af stablen, kunne han således sende en regning på lige over 100.000 kroner.

Det må siges at være en del kroner for en kommune, der skal have fattighjælp.

Annonce