Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kommune til beboere: Vælg selv, om du vil vaccineres af en mand eller kvinde

Kommunalt

16/6/21 10:20

LTT

I Tingbjerg kan man blive vaccineret uden tidsbestilling. Invitationen til vaccinen blev sendt ud til godt 1.700 beboere i det udsatte boligområde.

Det ekstraordinære vaccinationstilbud, er lavet af Sundhedsstyrelsen, for at få flere til at lade sig vaccinere i byen. Grunden hertil er, at antallet af beboere i Tingbjerg, der har takket ja til en vaccine, ligger under landsgennemsnittet. Beboere kunne altså møde op, og blive vaccineret uden tidsbestilling. Det var dog ikke det eneste beboerne kunne. For i invitationen stod: ”du kan vælge, om du vil vaccineres af en mand eller kvinde”.

“Tager et fuldstændig misforstået særhensyn”
Tal fra Danmarks Statistik viser at 79 procent af bydelens beboere er indvandrere eller efterkommere, og netop dette faktum har måske været udslagsgivende for formuleringen, omkring at beboerne selv kunne vælge om de ville vaccineres af en mand eller en kvinde. Det er udlændingeordfører for Det Konservative Folkeparti, Marcus Knuth (K) i hvert fald overbevist om. “Det her minder om debatten vedrørende brochuren fra Sundhedsstyrelsen, hvor der stod, at man ifølge Koranen godt må lade sig vaccinere. Plakater som denne er med til vise, at kommuner som København tager et fuldstændigt misforstået særhensyn til folk fra de parallelsamfund, der har et andet kvindesyn og menneskesyn, end vi har i Danmark. Her er det forvaltningen i en kommune, der tilpasser sig parallelsamfundet og ikke omvendt, og det er hovedrystende, at en sådan tankegang kan eksistere i landets største kommune.” siger han til Kristeligt Dagblad.

“Det er ikke vores praksis”
Kommunen undskylder nu processen og formuleringen. Kommunens chef for folkesundhed, Katrine Schjønning skriver i en mail til Kristeligt Dagblad at kommunikationen til bydelens borgere beror på en fejl, hvor der ”er gået kludder i vores interne processer, og det her tiltag er aldrig blevet clearet de rette steder i organisationen”. Det er ikke vores praksis at tilbyde frit valg i forhold til, om man vil behandles af en mand eller en kvinde – uanset om det handler om hjemmepleje eller vacciner – og det kommer heller ikke til at foregå på den måde i Tingbjerg i næste uge. skriver kommunikationschefen til Kristeligt Dagblad

Annonce