Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Medvirkede i borgmesterens valgkampvideoer: Bagefter scorede de milliontilskud og direktørjob

Kommunalt

25/02/2023 06:42

Redaktionen

Det er ikke kun en regionale statslige tv-station, der ser ud til at haft godt af en tæt forbindelse til Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen.

Et tilskud på 125.000 kroner til en helikopter, så TV2 Nord bedre kunne dække et gymnastikstævne.

Det er en af de historier, der de seneste måneder har trukket overskrifter i det nordjyske. Specielt efter at ansøgningen fra statsmediet TV2 Nord blev behandlet på rekordtid af Thomas Kastrup-Larsens forvaltning, hvorefter pengene næsten lige så hurtigt blev udbetalt. Efterfølgende skete der ikke krav om tilbagebetaling, selv om den bestilte helikopter aldrig dukkede op.

Men ifølge Bjørknæs.dk er det langt fra et særsyn, at en god forbindelse til Aalborgs socialdemokratiske borgmester kan give fordele. Således melder gravermediet, at deltagere i lokalpolitikerens videoer op til det seneste valg, efterfølgende kan siges at have medført sidegevinster.

Således deltog chefen for Nibe Festivalen, Peter Møller Madsen, i en video, som var med til at sparke Thomas Kastrup-Larsens valgkamp i gang til 2021-valget. Peter Møller Madsen blev i videoen interviewet af Thomas Kastrup-Larsen om, hvordan kulturen bedst muligt kunne hjælpes af Aalborg Kommune. Det i forlængelse af, at Aalborg Kommune via Thomas Kastrup-Larsens forvaltning havde støttet TV2 Nord med et stort kontant beløb, så statsmediet kunne intensivere dækningen af Nibe Festivalen.

Samtidig må det anses for iøjnefaldende, at Thomas Kastrup-Larsen satte sig i spidsen for det udvalg, der netop har ansat Aalborg Kommunes nye erhvervsdirektør, Mette Bugge. Specielt fordi også hun har deltaget i en af de videoer, socialdemokraten udsendte op til det seneste kommunalvalg.

En ansættelse i stillingen til omkring 1.5 millioner kroner om året der skete, selv om Mette Bugge aldrig tidligere har arbejdet indenfor det offentlige, ikke har nogen akademisk uddannelse og heller ikke har ledelseserfaring af betydning.

Ingen af parterne har overfor Bjørknæs.dk ønsket at forklare forløbene nærmere.

Mest Læste

Annonce