Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Omdiskuteret gade: Nu lukker den!

Kommunalt

03/6/21 6:40

LTT

Mere end halvdelen af smittespredningen i de fire sogne i Aalborg kan knyttes til festgaden Jomfru Ane gade.

Nu vælger Folketingets Epidemiudvalg at lukke alle barer og værtshuse i Jomfru Ane Gade i Aalborg. Det gælder to uger frem fra i dag torsdag. Erhvervsminister Simon Kollerup (S) oplyser til TV 2: “Vi vil en uge inde i perioden lave en ny vurdering af, om der er grundlag for at gøre andet,” 

60 procent af smitten kan relateres til Jomfru Ane Gade
Beslutningen kommer på baggrund af epidemikommissionens vurdering om ekstraordinært at lukke kommercielle aktiviteter, ved høj smittespredning. Borgmester i Aalborg, Thomas Kastrup-Larsen er glad for beslutningen. Til TV 2 siger han: Styrelsen For Patientsikkerhed siger, at 60 procent af den nye smitte, der har været i Aalborg kan henføres til Jomfru Ane Gade, som er et særligt sted, hvor folk går fra bar til bar og kommer hinanden rigtig meget ved. Jeg håber, det gør, at vi kan få bremset smitteudviklingen i Aalborg og få lukket de forskellige sogne op igen.”

To sogne er allerede lukket ned
I Aalborg er to sogne allerede lukket ned på grund af et for højt smittetal, nemlig Budolfi sogn og Vor Frelser sogn. Det vurderes at over halvdelen af smittespredningen i Aalborg kan relateres til Jomfru Ane Gade. 

“Det skriger til himlen”
Budolfi sogn og Cor Frelser sogn er to sogne der har været lukket ned, før Jomfru Ane Gade bliver lukket ned. Det har betydet at man flere steder i Aalborg har kunne tage på bar, men ikke møde fysisk op i skole. Det har vakt forargelse på Christiansborg. Blandt andet sagde den konservative sundhedsordfører Per Larsen at “det skriger til himlen” med hentydning til, at unge kunne danse rundt på barer uden mundbind, mens skolebørn skulle blive hjemme. 

Jomfru Ane Gade vil i første omgang være lukket ned i 14 dage, mens myndighederne følger smittespredningen i Aalborg.