Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Smitten stiger: I denne kommune sendes mange elever og medarbejdere hjem

Kommunalt

02/6/21 10:57

LTT

I Odsherred kommune frygter de den stigende smitte. På Facebook skriver Odsherred kommune at mange elever og medarbejdere er sendt hjem, da de alle har været nære kontakter til Covid-19-smittede.

Det får kommunen til at bekymre sig og de opfordrer til at befolkningen står sammen og hjælpes ad. De skriver blandt andet i et opslag på Facebook at smitten blandt store elever skal stoppes, så den ikke breder sig endnu mere. De oplyser, at det de ser udfra smitteopsporingen, er at det er de unge der smitter hinanden i sociale sammenhænge, og at det er sket uden for skoletid. 

Først udbrud skete efter fest
Det første udbrud af Covid-19 kom efter en fest i pinsen, her mødtes elever fra forskellige skoler og dermed er elever fra skoler på tværs af kommunen blevet smittet. Derudover oplyser de at nogle af de hjemsendte færdes omkring, selvom de er sendt hjem i selvisolation. Kommunen understreger at det ikke går, når man er i isolation, skal man blive hjemme. Derfor opfordrer de nu til, at man tager ansvar, og hanker op i sig selv. De tilføjer at man bør begrænse den sociale kontakt mest muligt. 

Tag medansvar
Odsherred kommune beder til at alle hjemsendte, deres nære kontakter og forældre om at tage et medansvar og følge restriktionerne. Restriktionerne er at være i isolation og at tage en PCR-test på 4. og 6. dagen, efter mødet med en smittet. I opslaget understreger de at man først må komme “ud i samfundet” efter at have modtaget to negative test eller til man er symptomfri. Kommunen skriver afslutningsvis at de ikke prøver at udskamme nogen. 

 

Annonce