Laura Bryhl (Ø) trækker sig fra Aarhus Byråd grundet stress. Foto: Shutterstock
Laura Bryhl (Ø) trækker sig fra Aarhus Byråd grundet stress. Foto: Shutterstock

Spidskandidat stopper i byråd

Kommunalt

10/08/2022 11:03

J. Bøgen

Hun er den anden politiker, der trækker sig fra byrådet på mindre end en uge.

Enhedslistens Laura Bryhl stopper i Aarhus Byråd.

Årsagen er, at hun er blevet syg med stress. Det skriver Enhedslisten i en pressemeddelelse.

Det er anden gang i 2022, den 26-årige politiker bliver lagt ned af den voldsomme sygdom. Faktisk vendte hun tilbage til arbejdet i byrådet for mindre end to uger siden, helt præcist d. 1. august, efter at have været sygemeldt med stress fra marts.

"Jeg vil være ærlig og sige, at det har været betydelig sværere at komme tilbage til byrådsarbejdet, end jeg havde forestillet mig. Det har simpelthen for store personlige omkostninger for mig. Derfor har jeg efter grundig overvejelse besluttet at stoppe i byrådet," siger Bryhl i pressemeddelelsen og fortsætter:

”Jeg trækker mig fra byrådet, men Enhedslisten er stadigvæk mit parti. Jeg støtter til fulde kampen for et retfærdigt samfund, hvor vi får sat langt mere gang i den grønne omstilling og bygger et endnu stærkere fællesskab.”

Herunder kan du se Laura Bryhls facebookopslag, da hun vendte tilbage til byrådet. Artiklen fortsætter under opslaget.

Borgmester begræder afgang

Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard (S) er ked af at måtte sige farvel til sin politiske kollega.

"Det er med stor beklagelse, at jeg i dag har modtaget meddelelse om, at endnu et medlem af Aarhus Byråd, Enhedslistens Laura Bryhl, nu ønsker at udtræde af byrådet. Dermed mister vi et politisk talent, som ved valget fik en flot opbakning fra vælgerne (...) Jeg vil benytte lejligheden til at sige Laura tak for indsatsen i Aarhus Byråd, og jeg håber, at hun måske om nogle år får lyst og tid til igen at engagere sig i byrådets arbejde. Jeg ønsker hende held og lykke fremover med studiet og livet i Aarhus," siger han i en pressemeddelelse.

Laura Bryhl er den anden politiker fra Aarhus Byråd, der stopper inden for kort tid. I sidste uge meddelte Steen Stavnsbo (K), at han stopper som både rådmand for Teknik og Miljø og i politik generelt.

Mest Læste

Annonce