Foto: Google Maps

Stort smitteudbrud: Flere hundrede evakueres

Kommunalt

29/03/2021 10:12

Theis

Flere hundrede bliver testet akut efter fund af aggressiv variant af coronavirus.

På Birkhovedskolen i Nyborg er en elev i indskolingen blevet testet positiv med en aggressiv variant af coronavirus. Vedkommende er smittet med enten den sydafrikanske eller brasilianske variant af virussen.

Det oplyser TV 2 Fyn

Af denne grund bliver der i disse timer arbejdet hurtigt hos myndighederne i Nyborg Kommune. I og med, at det er en aggressiv variant af Covid-19, som eleven er blevet konstateret smittet med, er det vigtigt, at den yderligere smitte bliver begrænset. 

Ifølge TV 2 Fyn er det endnu ikke blevet klarlagt, hvilken variant, der er tale om, men – som tidligere angivet – er der tale om enten den sydafrikanske eller brasilianske variant. 

Marianne Stentebjerg, der er direkte før blandt andet skoler og dagtilbud, har til TV 2 Fyn oplyst, at der er tale om en af de to varianter.  

Nyborg Kommune har besluttet at indkalde et hold af testpersoner, der ved 10-tiden søndag formiddag er gået i gang med at teste op mod 200 personer, som er en del af den smittede elevs omgangskreds på en eller anden vis. 

"Vi har tilbudt test til 150 til 200 personer. Det er nære kontakter, og når det er en mere smitsom variant, så går vi længere ud end normalt, og vi går en uges tid tilbage," siger Marianne Stentebjerg til TV 2 Fyn. 

Derudover oplyser Marianne Stentebjerg også til mediet, at hun forventer, at de op mod 200 personer alle er blevet testet i løbet af søndagen. 

Når alle de personer, der skal testes, er blevet testet, vil der blive sat gang i en ekstra grundig rengøring af den bygning på Birkhovedskolen i Nyborg, hvor indskolingen ligger.

Elevens familie er ligeledes smittet med coronavirus, men dog ikke med den aggressive variant, oplyser Marianne Stentebjerg, som også gør det klart, at hun ikke må udtale sig om, hvorvidt den smittede elev er syg. 

Mest Læste

Annonce