Gladsaxe Kommune indfører Bilfri Søndag som et tilbud til borgerne. Foto: Shutterstock
Gladsaxe Kommune indfører Bilfri Søndag som et tilbud til borgerne. Foto: Shutterstock

Tilbage til 70'erne: Kommune indfører Bilfri Søndag

Kommunalt

13/09/2022 12:36

J. Bøgen

Der er dog tale om et tilbud, ikke et påbud.

Gladsaxe Kommune holder Bilfri Søndag den 18. september 2022 og opfordrer alle borgere til at lade bilen stå og i stedet tage cykel, løbehjul eller offentlig transport netop denne søndag.

På Bilfri Søndag er der aktiviteter for store og små på Gladsaxe Rådhusplads med fokus på cyklisme. Der er også debat om trafik.

Målet med Bilfri Søndag er at sætte fokus på grønne alternativer til at tage bilen. Derudover kan hele familien deltage i forskellige aktiviteter med fokus på cyklisme på Gladsaxe Rådhusplads.

"I Gladsaxe er antallet af biler steget med 70 procent på blot 10 år. Den udvikling er vi nødt til at ændre for klimaets skyld. Det kræver både, at vi arbejder med vores transportvaner og gør det lettere at klare hverdagen uden bil. Bilfri Søndag er en opfordring til gladsaxeborgerne om at lade bilen stå og inspirere hinanden til alternative transportformer," siger Trine Henriksen, formand for Det Grønne Råd, som står bag idéen om en bilfri dag.

Tom Vang Knudsen, der er formand for Klima- og Miljøudvalget i Gladsaxe Kommune, supplerer:

"Biltrafikken skaber trængsel, støj, luftforurening og CO2-udledning, hvilket har negative konsekvenser for vores by, helbred og klima. Jeg håber, at borgerne i Gladsaxe er klar til at bakke op om Bilfri Søndag og lade bilen stå netop denne dag, hvor vi sætter fokus på de udfordringer, den stigende biltrafik i kommunen medfører."

Alle borgere, der gerne vil lade bilen stå søndag den 18. september i tidsrummet kl. 8-20, kan tilmelde sig på: www.gladsaxe.dk/bilfrisøndag

Aktiviteter på Bilfri Søndag

For at markere Bilfri Søndag bliver der afholdt et arrangement kl. 10-14 på Gladsaxe Rådhusplads, Rådhus Allé 7, 2860 Søborg. Her vil der være forskellige aktiviteter for store og små med fokus på cyklisme:

  • Cykellege for de små: Cyklistforbundets Cykellegekorps kommer og laver sjove cykellege for de små.

  • Smoothie-cyklen: Kan man blende en smoothie ved hjælp af pedalkraft? Svaret er ja! Kom selv og cykel dig til din egen smoothie. Der er sørget for frugt og grønt, så du skal blot medbringe dine bedste cykelben.

  • Cykelbane for de store: Kom og test din balanceevner på vores cykel-pumptrack.

  • Kridttegning: Kom og vær med til at tegne en kæmpe kridttegning på Rådhuspladsen sammen med Tante LoLa. Vi sørger for kridt, så du skal blot medbringe din kreativitet.

  • Debat om trafik: Hvordan kan vi reducere biltrafikken i Gladsaxe? Kom og debattér emnet med blandt andet repræsentanter fra Det Grønne Råd og Klima- og Miljøudvalget.

  • Is og kaffe: Vi serverer gratis flødeis og lækker baristakaffe på Rådhuspladsen, så man kan få sig en lille forfriskning i løbet af dagen.

OBS: Husk selv at medbringe cykel og cykelhjelm.

Mest Læste

Annonce