Foto: Shutterstock

Kommune udvider test-kapacitet

Covid-19: Fra lørdag den 14. maj er det muligt at få PCR-test uden tidsbestilling hver anden uge i Gram og hver anden uge i Vojens. Derudover åbner Haderslev Kommune endnu et kvik-test-sted i bymidten i Haderslev og udvider åbningstiderne andre steder.

”Samfundet åbner mere, og det giver ekstra pres på vores test-steder. Derfor har vi indgået en aftale med Region Syddanmark om flere PCR-test og endnu et test-sted med kvik-test”, siger Johannes Berg Westergaard, der er leder for Træning og Rehabilitering i Haderslev Kommune.

I weekenden var der pres på test-stederne over hele landet på grund af genåbning af samfundet. Et pres man også mærkede i Haderslev Kommune.

”Vi oplevede i weekenden ekstra kø på flere af vores test-steder. Og selvom vi har en rigtig god test-kapacitet sammenlignet med andre kommuner, så arbejder vi stadig på at gøre test i Haderslev Kommune så tilgængelige som overhovedet muligt, så vi kan holde smitten med Covid-19 nede”, siger Johannes Berg Westergaard.

PCR-test om lørdagen i Vojens og Gram
Fra lørdag den 15. maj kan man møde op og få en PCR-test uden tidsbestilling. Det er i Vojens i ulige uger og i Gram i lige uger fra klokken 9-17. Det betyder, at der lørdag den 15. maj testes i Gram på Gram Slot og lørdagen efter er det på musikskolen på Vestergade i Vojens. PCR-test med tidsbestilling på Grønningen i Haderslev kører videre som hidtil, så nu får flere mulighed for at blive PCR-testet.

Kvik-test i Gåskærgade
Fra mandag den 17. maj 2021 åbner Haderslev Kommune endnu et test-sted med kvik-test på det tidligere rådhus i Gåskærgade i Haderslev. Det er ligeledes uden tidsbestilling og vil have åbent fra 8-20 i hverdagene og 9-20 i weekender.

Udvidede åbningstider og flere podere
Fra mandag den 17. maj udvides åbningstiderne også i Sundhedscenter Vojens og Gram Fritidscenter, så de fremover holder åbent 8-20 på hverdage og 9-20 i weekender. Derudover fortæller leverandøren Carelink, at de er i gang med at rekruttere ekstra podere, så de kan teste flere på de test-steder, hvor der er plads til det.

”Vi er i gang med at rekruttere et stort antal podere, som vi forventer at kunne have klar fra næste uge, så vi kan afvikle køerne hurtigere. Vi gør alt hvad vi kan for at få så mange podere ud til hvert enkelt test-sted, som der er plads til på det pågældende sted”, siger Ken Paulsen, der er testcenterchef hos Carelink.

Opdateret oversigt over test-steder og åbningstider findes på haderslev.dk/test

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.