Aabenraa Kommune åbner nyt rådgivningstilbud på gågaden

Social

25/2/20 1:00

Kristian V. Jensen

2. marts 2020 kl. 11.00 slår Rådgivning Social & Sundhed dørene op for første gang. Rådgivning Social & Sundhed er et helt nyt tilbud til borgere, der har spørgsmål til eller brug for råd og vejledning på social- og sundhedsområdet.

- Med Rådgivning Social & Sundhed ønsker vi at gøre det nemt og overskueligt for alle borgere at få hjælp til og rådgivning om problemer inden for social- og sundhedsområdet. Vi håber, at vi kan hjælpe borgerne videre, både når de kan hjælpes med de muligheder, vi har som kommune og når den hjælp, de har brug for måske kan findes hos frivillige foreninger eller andre, fortæller Karsten Meyer Olesen, formand for social- og sundhedsudvalget, Aabenraa Kommune.

I Rådgivning Social & Sundhed kan borgerne møde en lang række forskellige medarbejdere fra kommunen – f.eks. sagsbehandlere, visitatorer, fagpersoner inden for psykiatri, demens og senhjerneskadeområdet eller fysio- og ergoterapeuter.

Rådgivning Social & Sundhed er åbent for alle. Borgerne kan råd og vejledning, hvis de bl.a.:

  • ønsker at søge om social pædagogisk støtte i eget hjem
  • er udsættelsestruede
  • føler sig ensomme eller er socialt udsatte
  • ønsker vejledning om mulighederne for at søge personlig pleje eller rengøring
  • har brug for genoptræning eller vedligeholdende træning
  • ikke ved hvad de søger, men har et problem.
  • Rådgivning Social & Sundhed får til huse på Ramsherred 20 i Aabenraa og har åbent alle hverdage kl. 11-15.

- Det glæder mig utrolig meget, at vi med Rådgivning Social & Sundhed kan møde borgerne, der hvor de er og samtidig være med til at skabe liv i den bymidte og gågade, vi har i Aabenraa, siger borgmester Thomas Andresen.

Reception og åbent hus
Åbningen af Rådgivning Social & Sundhed fejres med en reception mandag 2. marts kl. 11.00-11.30, hvor udvalgsformand Karsten Meyer Olesen byder velkommen og borgmester Thomas Andresen holder en kort tale. 
Derudover vil der være åbent hus for alle interesserede mandag 2. marts 2020 kl. 11.00 – 15.00. Her vil det være muligt at se lokalerne, møde nogle af medarbejderne og blive klogere, hvad man kan få hjælp til i Rådgivning Social & Sundhed.

Udvikles undervejs
Rådgivning Social & Sundhed er i første omgang er 2-årigt projekt, hvor Aabenraa Kommune ønsker at blive klogere på, hvad borgerne har brug for i et tilbud som dette, hvilke faggrupper, der skal være til stede og hvilke opgaver, der kan løses. Derfor vil Rådgivning Social & Sundhed også udvikle sig løbende undervejs. For at tilpasse tilbuddet bedst muligt efter brugernes ønsker og behov, er der nedsat en følgegruppe med repræsentanter fra seniorrådet, Den Blå Oase og psykiatri- og autismeområdet, som skal være med til at udvikle tilbuddet.