I 2020 er det 100 år siden genforeningen: Han skal gøre det til en national begivenhed

Ledelse

24/04/2017 11:06

Nick Allentoft

Den nationale markering af 100-året for Genforeningen i 2020 i nu fået en projektleder.

Der er nu sat navn på, hvem der skal lede projektet med at gøre markeringen af 100-året for Genforeningen i 2020 til en markant begivenhed, der kan give genlyd i hele landet og uden for landets grænser.

Valget faldt på Simon Faber, som i dag er selvstændig rådgiver med grænseoverskridende samarbejde som kompetence.

Et ansættelsesudvalg med præsidieformand for Markeringen af Genforeningen 2020, Aabenraa Kommunes borgmester Thomas Andresen i spidsen, valgte Simon Faber ud af et stærkt felt på 48 ansøgere.

- Jeg er meget glad for, at vi har kunnet besætte stillingen med så stærk en profil, så vi får søsat projektet på et højt niveau fra dag ét. Jeg har kendt Simon Faber i en årrække i professionelle sammenhænge som en meget kompetent, troværdig og ordentlig person, der er i stand til at håndtere og gennemføre store projekter og samtidig besidder grænselandets DNA, så han vil om nogen kunne samle alle trådene i den omfattende begivenhed, som markeringen af 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark bliver, forventer præsidieformand Thomas Andresen.

Simon Faber glæder sig til at komme i gang med det nye job. Han tiltræder 1. juni og får arbejdsplads på rådhuset i Aabenraa:

- At markere 100-året for Sønderjyllands glædelige og fredelige genforening med Danmark er en unik opgave, som jeg virkelig glæder mig til at løfte sammen med præsidiet og kollegerne i Aabenraa Kommune. Jeg ser frem til at samarbejde med mange aktører i hele Danmark og syd for grænsen om et jubilæum, der både fortæller historien og peger fremad, pointerer Simon Faber.

 

Om Simon Faber

Simon Faber bor i Flensborg. Han har studentereksamen fra Duborg-Skolen i Flensborg og er uddannet cand.mag. i musik og tysk ved Aarhus Universitet. Han har desuden en diplomeksamen fra Det Jydske Musikkonservatorium.

I sit professionelle virke var han 1999-2001 forlagschef ved Musikforlaget Edition Egtved i Taastrup. Fra 2001-2004 var han chefsekretær for Orkester- og Korredaktionen i Danmarks Radio. Fra 2004-2011 var han Christiansborg- og kulturkonsulent for Sydslesvigsk Forening med kontor på Christiansborg. Fra 2011-2017 var Simon Faber overborgmester i Flensborg, valgt som repræsentant for det danske mindretals parti SSW.

 

Mest Læste

Annonce