Ledige skal selv booke møder med jobcentret

Velfærd

11/11/2014 12:50

Suleman Haider

Fra 12. november får dagpengemodtagerne i Aabenraa Kommune mulighed for selv at booke tid til deres samtaler via "Min side" på jobnet.dk. Ordningen er afprøvet i en periode, og nu gør Jobcenter Aabenraa som en af landets første kommuner ordningen permanent for dagpengemodtagere

Lovpligtige samtaler på jobcentret er en del af hverdagen for ledige dagpengemodtagere. Indtil for nylig sendte jobcentret samtaleindkaldelser med posten til de ledige. Men fra 12. november får de forsikrede ledige, altså dagpengemodtagerne, besked om, at det er tid til at booke en samtale på ”Min side” på jobnet.dk.

Det er en ordning, der med tiden skal rulles ud til alle jobcentre i hele landet, men Jobcenter Aabenraa er et af de første jobcentre i landet, der gør selvbooking permanent.

- I først omgang kommer det til at gælde for forsikrede ledige, men på længere sigt får alle vores borgere muligheden. Vi gør det, fordi vi synes, at det er en god service over for de ledige, at de selv kan bestemme tidspunktet for en samtale. Men vi gør det også, fordi det giver den enkelte et større ansvar i ledighedsperioden, forklarer jobcenterchef Henrik Kærgaard.

Det er god service, fordi den ledige kan booke tid til et møde på et tidspunkt, der passer ham/hende i forhold til sin jobsøgning. I praksis foregår det på den måde, at den ledige via ”Min side” får at vide, inden for hvilken tidsperiode samtalen skal holdes. Den ledige vælger så blandt en række mulige samtaletidspunkter.

Der er også mulighed for at booke aftalen om inden for en vis tidsfrist.

- Med muligheden for selv- og ombooking sparer både den ledige og vi en masse tid og besvær med få flyttet aftaler, tilføjer jobcenterchef Henrik Kærgaard.

 

Samtaler, som den ledige selv booker, er juridisk ligestillet med samtaler, som jobcentret indkalder til. Det vil sige, at den ledige er forpligtet til at møde op.

 

 

Mest Læste

Annonce