Rådmands bopæl overhældt med skrald

Politik

29/5/18 7:00

Freja Eriksen

Rådmand i Aalborg Kommunes opgang er blevet overhældt med skrald fra en gruppe med udspring i det svenske nynazistiske miljø.

Søndag aften blev Miljø- og Energirådmand i Aalborg Kommune Lasse P. N. Olsens opgang overhældt med skrald og en hilsen fra Den Nordiske Modstandsbevægelse. 

På hjemmesiden nordfront.dk beskriver Den Nordiske Modstandsbevægelse sig selv om en revolutionær nationalsocialistisk kamporganisation. Gruppen har sit udspring i det svenske nynazistiske miljø. 

I budskabet fra Den Nordiske Modstandsbevægelse hedder det blandt andet, at de holder Lasse P.N. Olsen ansvarlig for den politik, som føres i Aalborg Kommune og i Danmark.

De skriver blandt andet videre, at det er på sin plads, at rådmanden skal tage ansvar for "at hele landet flyder i skidt". Af samme grund har de valgt at fylde rådmandens bopæl med affald og skrald.

Aalborg Kommune tager skarpt afstand fra Den Nordiske Modstandsbevægelses handling.

- Episoden er meget beskæmmende. Det er fuldstændig utilstedeligt og helt uacceptabelt, at man som politiker skal udsættes for chikane, fordi man passer sit arbejde, udtaler borgmesteren på vegne af Magistraten og slutter,

- Samtidig er det urimeligt, at borgere der bor i området nu føler sig utrygge og skræmte over det, der er sket.  

Sagen er nu meldt til politiet.