Ta’ bukserne af med MELVIN

Velfærd

15/06/2015 11:43

Mikkel Sarka

Ny velfærdsteknologi skal hjælpe ældre i Aalborg Kommune med at højne deres livskvalitet. Produktet MELVIN skal hjælpe med af- og påtagning af bukser og underbukser.

Ældre- og Handicapforvaltningen og den nordjyske automatiseringsvirksomhed LT Automation A/S har indledt et samarbejde om udviklingen af en ny velfærdsteknologi.
 
- Det er faktisk borgerne selv, som har henvendt sig og sagt, at de godt kunne tænke sig et produkt, som kan hjælpe med af- og påtagning af bukser og underbukser ved toiletbesøg, siger Thomas Krarup.

Det er der nu kommet et produkt ud af. Det hedder MELVIN og kan hjælpe eksempelvis gigtramte borgere med at tage bukserne af inden et toiletbesøg - og på igen.

- Vi ved, at det forhøjer borgernes livskvalitet, når de kan leve en så selvstændig tilværelse som muligt - og særligt ved intime hygiejnesituationer som et toiletbesøg vil man helst kunne klare sig selv, siger rådmand Thomas Krarup fra Ældre- og Handicapforvaltningen.

MELVIN er derfor helt i tråd med forvaltningens mission, som netop er at fremme borgernes mulighed for at leve en selvstændig tilværelse.

- Det gør vi først og fremmest sammen med borgerne og deres netværk. Men som eksemplet her viser, kan det også ske via velfærdsinnovation, som netop er én af forvaltningens strategier”, slutter Thomas Krarup.

Et stort behov 
Mange borgere får hjælp flere gange dagligt i forbindelse med toiletbesøg – for eksempel på grund af gigt eller delvise lammelser. I Aalborg Kommune får 700 borgere (november 2014) dagligt hjælp til toiletbesøg.

- Gennem en løbende dialog med brugerne har vi i LT Automation præcist fået at vide, hvad ønskerne og kravene til produktet er. Vi er derfor sikre på, at vi med MELVIN opfylder et eksisterende behov, siger Lasse Thomsen fra LT Automation.

Thomas Krarup og direktør Lasse Thomsen fra LT Automation A/S har netop underskrevet kontrakten om indkøb af de første otte bukseaftagere.

Mest Læste

Annonce