Hjemløse har brug for massiv hjælp

Politik

05/9/14 10:09

Suleman Haider

”Stigningen i antallet af hjemløse i Aarhus skal stoppes nu. Derfor er det helt afgørende, at byrådet afsætter penge til at styrke indsatsen mod hjemløshed.” Det siger social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom (SF).

Social- og beskæftigelsesrådmanden tilbragte tirsdag aften sammen med en del af de hjemløse, som kommer i Kirkens Korshærs varmestue og natherberg i Nørre Allé. En oplevelse, som har gjort stort indtryk på rådmanden. 

Fattigdomsdebatten boks

Fattigdomsdebatten bidrager med ny viden til fattigdoms-området. Læs tidligere indlæg her:  

Temaredaktør Per K. Larsen har beskæftiget sig med fattigdom og socialt udsatte gennem årtier, og er i dag landssekretær i EAPN. 

 

”Det var på mange måder både en rigtig god og naturligvis også en meget trist oplevelse. At disse mennesker på bunden af samfundet virkelig har brug for massiv hjælp, vidste jeg naturligvis godt i forvejen. Men det giver alligevel en hel anden oplevelse at være helt tæt på mennesker, høre deres livshistorie og for en aften tage del i det hårde liv, de fører. Og det står endnu mere klart for mig i dag, at vi som ansvarlige politikere har en pligt til at sætte ind med massiv hjælp,” siger Thomas Medom.

Læs også: Stærkere veje til arbejde og velfærd

Antallet af hjemløse stiger

Byrådet skal ved de kommende budgetforhandlinger tage stilling til et forslag fra social- og beskæftigelsesrådmanden om at styrke indsatsen mod hjemløshed med 6,7 millioner kroner. 

”Jeg håber virkelig på bred opbakning til forslaget, som med en styrket forebyggende indsats netop har til formål at sætte en prop i den stigning i antallet af hjemløse, som Aarhus i lighed med andre byer har oplevet i de senere år,” siger Thomas Medom. 

Fra 2009 til 2013 er antallet af hjemløse i Aarhus steget fra 466 til 630 ifølge den seneste hjemløsetælling fra SFI (Det Nationale Forskningscenter for Velfærd).

Cigaretter til 2,- kr./stk

Rådmandens aften i varmestuen startede kl. 17 sammen med aftenholdet. Her deltog han i forberedelsen af aftensmaden, og efter spisningen solgte han cigaretter til 2,- kr. stykket, grønne og røde sodavand, bidrog til at standse begyndende konflikter, spillede Ludo og hyggesnakkede med brugere og personale. 

”Én af de ting, der gjorde særligt indtryk på mig, var, hvor let man i dagens Danmark kan snuble i et ganske almindeligt liv og falde til den absolutte bund af vores samfund. Flere af de hjemløse, som jeg mødte, havde ”bare” været uheldige i deres liv. De havde mistet deres job, var blevet skilt eller var blevet ramt af sygdom. Og pludselig stod de uden noget som helst og uden kræfter til at rejse sig igen. Det gjorde et stærkt indtryk på mig, og det gjorde mig en del klogere på, hvorfor forebyggelse af hjemløshed er så vigtig,” siger Thomas Medom.

 

Læs indstillingen til Aarhus Byråd her (nyt vindue)

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.