Rådmand til Christiansborg: Lav regler om ved konkurser

Politik

01/06/2016 16:08

Nick Allentoft

Aarhus Kommune gør alt for at hjælpe berørte borgere, efter at endnu et hjemmehjælpsfirma er gået konkurs. Christiansborg skal ændre lovgivning, så hverken kommuner eller borgere fremover kommer i klemme med dags varsel, foreslår rådmand.

Rådmand Jette Skive lover, at Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune sørger for, at færrest mulige bliver berørte af, at det private hjemmehjælpsfirma BR Service Hjemmehjælp i dag er gået konkurs. 811 borgere i Aarhus har valgt BR Service som leverandør af praktisk hjælp og pleje.

- Det er en ærgerlig situation for de ældre mennesker, som har valgt leverandøren og er vant til at se kendte ansigter i hjemmet. Det er jo ikke som et besøg i Brugsen men mennesker, som kommer i ens hjem. Vores medarbejdere er dygtige og kompetente, og vi vil gøre en kraftanstrengelse for, at folk hurtigst muligt får hjælp fra kommunen i stedet. Vi hjælper i første omgang særligt dem, som skal have personlig pleje, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

LÆS OGSÅ: DI: Kommuner må se på praksis

Rådmanden vil have ændret lovgivningen, så borgere ikke står uden hjælp med dags varsel:

- Aarhus Kommune løser fint hovedopgaven med at skabe en ordentlig hjemmepleje, men jeg er samtidig tilhænger af det frie valg. Nu har vi i en periode set for mange konkurser, hvor mange ældre mennesker med dags varsel står uden hjælp. Derfor må Christiansborg være med til at ændre lovgivningen, så vi får reserveret nogle midler til overgangsløsninger eller som minimum, at vi får mere fleksibilitet i reglerne for virksomhedsoverdragelser. Det kan være med til at sikre tryghed hos ældre mennesker og medarbejderne, siger Jette Skive.

Medarbejdere fra Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune, overtager i første omgang opgaven med at hjælpe de berørte mennesker, især med pleje. Alle modtagere af hjemmehjælp fra BR Service får også et brev fra Aarhus Kommune med oplysninger om kontaktperson. Alle berørte kan frit vælge ny leverandør.

 

Fakta

811 borgere i Aarhus Kommune er berørte af BR Service Hjemmehjælp konkurs. Heraf får 129 mennesker hjælp til plejeopgaver, mens 682 mennesker får praktisk hjælp som rengøring, indkøb og tøjvask.

Alle borgere som skulle have haft rengøring i de første dage efter konkursen vil blive tilbudt en erstatningshjælp.

I en fleksibel overgangsperiode vil Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune også bruge vikarer for at løse den pludseligt opståede situation.

Den nuværende aftale med firmaet har været gældende siden 1. maj 2015 efter et udbud. Det har tidligere været leverandør under en godkendelsesmodel.

Såfremt borgere fik tilkøbsydelser fra firmaet vil de ikke blive leveret fra Aarhus Kommune.

 

Mest Læste

Annonce