I Assens trives samskabelse mellem forening, skole og kommune

Velfærd

01/1/18 3:42

Jenni Rödin-Nielsen

I Assens Kommune findes der seks Hjertestier, der snor sig smukt omkring i hele kommunen. Hjertestierne er resultatet af et nært samarbejde mellem Miljø og Naturafdelingen i Assens Kommune, Hjerteforeningen Assens og Fugleviglund Produktionshøjskole.

Fugleviglund hjælper til med vedligeholdelsen af stierne, hvilket er til stor gavn for alle. Samarbejdet mellem de tre parter favner bredt og gør en stor forskel for arbejdet med stierne og ikke mindst for de borgere, der bruger dem.

Miljø og Naturafdelingen hjælper Hjerteforeningen med at skabe et overblik over, hvor stierne kan anlægges, med at opsætte pæle, der markerer ruterne og hjælper desuden med mange af de praktiske ting og spørgsmål, der rejser sig i forbindelse med anlægningen af stierne, fx hvem der ejer den jord, den enkelte sti skal gå igennem. Når stierne er anlagt, så er det Produktionshøjskolen Fugleviglund, som hjælper til med at vedligeholde stierne – og det ser Hanne Andersen, formand for Hjerteforeningens lokalafdeling i Assens, som en meget vigtig opgave:

Assens Kommune på DenOffentlige

Assens Kommune deler gode historier og konstruktiv viden på DenOffentlige som redaktør for eget indhold. Læs flere historier fra Assens lige her. 

Vil du være redaktør for eget indhold på DenOffentlige, så kontakt os.

-          Jeg rettede henvendelse til forstanderen for Fugleviglund, Inger Poulsen, og spurgte, om de kunne have lyst til at hjælpe med vedligeholdelsen af de her stier. Hun tog meget positivt imod min henvendelse og syntes heldigvis, at det lød som en rigtig god ide, fortæller Hanne.

Produktionsskolen passer på stierne

Når Fugleviglund ikke bruger deres grønne fingre til at holde de smukke stier farbare, tager de gerne med og ”går stierne til” sammen med kommunens naturvejleder og Hjerteforeningen. De var blandt andet med til at gå den årlige Æblefestival i gang i 2015. I den forbindelse har Fugleviglund, i samarbejde med Hjerteforeningen, fået lavet fire store trææbler, som står rundt omkring på Hjertestien i Assens. Trææblerne bliver stadig brugt af naturvejlederen, Christian Heller, når Æblefestivalen skal gås i gang. Her fungerer de som ”stop” på turen, hvor Christian fortæller forskellige historier.

-          Det var en stor succes med de trææbler, som produktionsskolen har hjulpet til med at lave, og Christian er en fantastisk fortæller. Det var så skønt at se smilene på de unge menneskers læber, når Christian fortalte sine historier, fortæller Hanne.

Det er også Fugleviglunds opgave at gå stierne efter og sikre, at det hele ser ud, som det skal. En opgave de med glæde tager på sig.

-          Det er vigtigt, at vores unge også er aktive i lokalsamfundene, de er jo borgere i kommunen. Fugleviglund er en del af Assens Kommune, så jeg synes, at det er vigtigt at støtte op om de lokale foreninger. Derudover er selve motionsdelen også vigtig for mig, og det er jo noget Hjerteforeningen går meget op i, fortæller Inger Poulsen, forstander på Fugleviglund Produktionshøjskole.

Et samarbejde, der fortsætter

Som tak for hjælpen, har Hjerteforeningen blandt andet givet underviserne på Fugleviglund kursus i livreddende førstehjælp og inviteret eleverne med en tur til Bågø, hvor også Christian Heller deltog. Han er glad for at kunne være med i samarbejdet, og få lov til at lave naturvejledning i selskab med Hjerteforeningen og de unge fra Fugleviglund.

Samskabelse er vejen til nye løsninger

Bestræbelsen på at forstå samfundets små og store problemer, udvikle nye og bedre løsninger, og gennemføre disse i praksis bliver bedre, hvis vi samarbejder på kryds og tværs.

Sammen er vi både klogere, mere nyskabende og i stand til at udrette mere, end hvis vi er hver for sig.

Læs mere om samskabelse her

-          Det er en fast del af mit arbejde at naturvejlede, og så er det ekstra sjovt at få lov til at møde de unge mennesker fra Fugleviglund og tage dem med ud i naturen, da det normalt ikke er den gruppe, jeg naturvejleder, afslutter Christian.

Fugleviglund er også glad for det gode samarbejde, og Inger Poulsen er ikke i tvivl om, at hun ønsker, at samarbejdet skal fortsætte.

-          Vi har fået mange ting ud af samarbejdet med Hjerteforeningen. Her taler jeg ikke kun om de store ting som et førstehjælpskursus eller en tur til Bågø, men også de små ting, som når vi fx har været ude og fylde foldere i kassen ved stien i Vissenbjerg, og vi så får god respons tilbage fra Hanne. Hanne er rigtig godt til at skrive tak for hjælpen til os, og det er jo noget respons, som jeg kan tage med videre til eleverne, fortæller hun.

Hanne er også glad for det gode samarbejde mellem dem, Fugleviglund og Assens Kommune og håber, at det er et samarbejde, der kan fortsætte længe endnu.

-          Jeg plejer gerne at sige, at vi gør noget godt for hinanden, afslutter hun.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce