Fredensborg styrker erhvervsindsatsen

Infrastruktur

03/09/2014 12:21

Suleman Haider

DI har i dag offentliggjort den årlige undersøgelse af erhvervsklima i landets kommuner. Fredensborg Kommune er placeret som nummer 91 – hvilket er 14 placeringer lavere end sidste år. Men kommunen er i gang med at styrke erhvervsområdet og forbedre service og rammevilkår for virksomhederne

Det er blandt andet sket med åbningen af Erhvervsservice i foråret og den politiske beslutning om at sænke dækningsafgiften de seneste to år.

”Jeg er helt enig med DI i, at vi skal forbedre vores placering. Derfor er vi også i gang med at gøre livet lettere for erhvervslivet i kommunen. I marts åbnede vi Erhvervsservice, som netop skal fokusere på bedre service til erhvervslivet, en kortere og mere smidig sagsbehandling og én indgang for virksomhederne. Og så har vi jo sænket dækningsafgiften de seneste to år. Men det er klart, at det tager noget tid, før det hele afspejler sig i en undersøgelse som DI’s. Det er dog min forventning, at vi i de næste par år vil forbedre os på dette område”, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Stor fremgang i den kommunale sagsbehandling

DI’s undersøgelse viser, at Fredensborg Kommune får pæne placeringer i kategorien Infrastruktur og transport, hvor kommunen er placeret som nummer 28 og i Kommunens Velfærdsservice med en placering som nummer 37. Men den største forbedring findes i kategorien Kommunal sagsbehandling, hvor kommunen går 31 placeringer frem til en 64. plads.

Formanden for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget, Thomas Elgaard, er i gang med at ændre kursen over for erhvervslivet, så service og dialog kommer i højsædet og rammevilkår forbedres:

”Vi har allerede nedsat byggesagsgebyrer og dækningsafgift, så vi er i gang med at forbedre forholdene – også på det mest kritiske punkt i undersøgelsen.  Det er ikke en forandring, vi kan gennemføre fra den ene dag til den anden. Jeg synes dog, man kan se tegn på, at vores tiltag begynder at virke, når vi kan hoppe 31 placeringer op ad listen i forhold til sagsbehandlingen. Det er glædeligt, for det er mit indtryk, at dette område prioriteres meget højt ude i virksomhederne.”

Fakta om styrket erhvervsindsats:

Fredensborg Kommune er i gang med at styrke erhvervsindsatsen og forbedre forholdene for de lokale virksomheder.

Det er blandt andet sket ved:

·       Nedsættelsen af dækningsafgiften fra 10 til 9 promille.

·       En generel nedsættelse af byggesagsgebyrer – herunder afskaffelse af gebyret for nye enfamiliehuse

·       Oprettelsen af Erhvervsservice 1. marts 2014

Herunder etableringen af én indgang for erhvervslivet.

I den nærmeste fremtid vil kommunen:

·       Fremlægge en erhvervsstrategi

·       Forøge antallet af virksomhedsbesøg

·       Styrke samarbejdet mellem skoler og lokale virksomheder

·       Gennemføre erhvervskonferencer

·       Etablere et iværksættermiljø

·       Udgive elektronisk nyhedsbrev målrettet erhvervslivet

 

 

Mest Læste

Annonce