Jane Findahl sidder for bordenden i nyt politisk udvalg, der skal evaluere byrådsarbejdet.

Byrådsarbejdet under lup

Politik

18/02/2015 12:05

Nick Allentoft

Byrådet vil evaluere det sidste års arbejde og beder om input fra borgere, foreninger og virksomheder

Efter det første år på posten har Fredericia Kommunes byråd besluttet at evaluere sit arbejde og undersøge, om der findes andre og måske bedre måder at strukturere det kommunalpolitiske arbejde på. Til at stå for undersøgelsen er der nedsat et nyt politisk udvalg, som senere på året skal komme med et oplæg til det samlede byråd.

”Det er en utrolig spændende opgave, som vi har fået stillet af byrådet. Vi vil ud og høre vores borgere, foreninger og virksomheder for at få input til vores arbejde. Vi tager også kontakt til byråd i andre kommuner for at høre deres erfaringer med nye eller andre måder at arbejde på”, siger Jane Findahl, der er formand for udvalget.

Udvalgets første skridt er at udsende spørgeskemaer til de borgere, der har tilmeldt sig kommunens borgerpanel, samt til udvalgte foreninger og virksomheder. De bliver spurgt om deres syn på en række kommunalpolitiske emner og i særlig grad om deres opfattelse af samarbejdet med byrådet.

Spørgeskemaerne bliver fulgt op ad en række interviews med borgere, foreninger, erhvervsliv og byrådspolitikerne, og hele evalueringen forventes at ligge klar i starten af juni. Udvalget vil herefter drøfte evalueringen og forventer at kunne byde ind med forslag til en ny fremtidig politisk struktur til byrådet efter sommerferien.

”Formålet med undersøgelsen er at finde ud af, om og hvor, der er rum for forbedringer i den måde, vi arbejder på. Jeg er meget spændt på resultatet, men jeg føler mig overbevist om, at vi kan nå frem til en række anbefalinger, som vil kunne løfte det kommunalpolitiske arbejde og skabe endnu mere konstruktive samarbejder med vores borgere og virksomheder,” fortæller Jane Findahl.

 

Udvalget for udvikling af den politiske struktur

Det nye politiske udvalg, der har fået opgaven med at evaluere byrådsarbejdet, er et såkaldt § 17 stk. 4 udvalg. Et midlertidigt politisk udvalg, som kommunalbestyrelser har mulighed for at nedsætte til særlige opgaver. Udvalget har fået navnet ”Udvalget for udvikling af den politiske struktur” og er bredt sammensat med en repræsentant fra hver af de partier, der sidder i byrådet. Udover formanden Jane Findahl (F) består udvalget af Steen Wrist Ørts (S), Susanne Eilersen (O), Pernelle Jensen (V), Jean Brahe (C) og Cecilie R. Schultz (Ø).

 

Mest Læste

Annonce