Jane Findahl sidder for bordenden i nyt politisk udvalg, der skal evaluere byrådsarbejdet.
Jane Findahl sidder for bordenden i nyt politisk udvalg, der skal evaluere byrådsarbejdet.

Byrådsarbejdet under lup

Politik

18/2/15 11:05

Nick Allentoft

Byrådet vil evaluere det sidste års arbejde og beder om input fra borgere, foreninger og virksomheder

Efter det første år på posten har Fredericia Kommunes byråd besluttet at evaluere sit arbejde og undersøge, om der findes andre og måske bedre måder at strukturere det kommunalpolitiske arbejde på. Til at stå for undersøgelsen er der nedsat et nyt politisk udvalg, som senere på året skal komme med et oplæg til det samlede byråd.

”Det er en utrolig spændende opgave, som vi har fået stillet af byrådet. Vi vil ud og høre vores borgere, foreninger og virksomheder for at få input til vores arbejde. Vi tager også kontakt til byråd i andre kommuner for at høre deres erfaringer med nye eller andre måder at arbejde på”, siger Jane Findahl, der er formand for udvalget.

Udvalgets første skridt er at udsende spørgeskemaer til de borgere, der har tilmeldt sig kommunens borgerpanel, samt til udvalgte foreninger og virksomheder. De bliver spurgt om deres syn på en række kommunalpolitiske emner og i særlig grad om deres opfattelse af samarbejdet med byrådet.

Spørgeskemaerne bliver fulgt op ad en række interviews med borgere, foreninger, erhvervsliv og byrådspolitikerne, og hele evalueringen forventes at ligge klar i starten af juni. Udvalget vil herefter drøfte evalueringen og forventer at kunne byde ind med forslag til en ny fremtidig politisk struktur til byrådet efter sommerferien.

”Formålet med undersøgelsen er at finde ud af, om og hvor, der er rum for forbedringer i den måde, vi arbejder på. Jeg er meget spændt på resultatet, men jeg føler mig overbevist om, at vi kan nå frem til en række anbefalinger, som vil kunne løfte det kommunalpolitiske arbejde og skabe endnu mere konstruktive samarbejder med vores borgere og virksomheder,” fortæller Jane Findahl.

 

Udvalget for udvikling af den politiske struktur

Det nye politiske udvalg, der har fået opgaven med at evaluere byrådsarbejdet, er et såkaldt § 17 stk. 4 udvalg. Et midlertidigt politisk udvalg, som kommunalbestyrelser har mulighed for at nedsætte til særlige opgaver. Udvalget har fået navnet ”Udvalget for udvikling af den politiske struktur” og er bredt sammensat med en repræsentant fra hver af de partier, der sidder i byrådet. Udover formanden Jane Findahl (F) består udvalget af Steen Wrist Ørts (S), Susanne Eilersen (O), Pernelle Jensen (V), Jean Brahe (C) og Cecilie R. Schultz (Ø).

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.