Stemningen var god og konstruktiv, da Mellemfolkeligt Samvirkes generalsekretær Frans Mikael Jansen (tv) mødtes med Gribskov Kommunes borgmester Kim Valentin tirsdag formiddag.

Borgmester vil bremse skatte-åleri

Politik

16/12/2014 15:35

Nick Allentoft

Der var en god dialog om mulighederne for at bremse virksomheder, som udnytter skattereglerne til at slippe for skat, da Mellemfolkeligt Samvirke tirsdag 16. december mødtes med borgmester Kim Valentin (V).

Både Gribskovs borgmester og Mellemfolkeligt Samvirke har med hver deres indfaldsvinkel stillet skarpt på, at de store multinationale kapitalfonde udnytter gældende skatteregler til at minimere skattebetaling. Og derfor var generalsekretær for Mellemfolkeligt Samvirke, Frans Mikael Jansen, og to medarbejdere fra foreningen inviteret til møde på borgmesterens kontor tirsdag formiddag.

”Vi har haft en rigtig interessant samtale om, hvordan vi hver især ser mulighederne for at standse det fænomen, at kapitalfonde i nogle tilfælde udnytter skattereglerne til det yderste og på den måde stort set undgår at betale skat. Det er en praksis, jeg personligt er meget imod, fordi samfundet på den måde berøves en skatteindtægt,” siger borgmester Kim Valentin (V).

Åbenhed vigtig
Både Mellemfolkeligt Samvirke og Kim Valentin mener, at Folketinget og helst også EU bør vedtage regler, som forpligter alle virksomheder til åbenhed om deres skattepraksis og ejerforhold, så kunderne, i dette tilfælde kommunerne, og andre kunder bedre kan vurdere, hvem de indgår aftaler med.

”Det er vigtigt med åbenhed om, hvor meget virksomhederne betaler i skat, så en kommune kan tilvælge virksomheder, der har en ansvarlig skattepraksis. Virksomheders reelle skattebetalinger har en afgørende betydning for finansiering af den fælles velfærd, som alle borgere har krav på. Både her i Danmark og i udviklingslandene, hvor problemet med skatteunddragelse er endnu alvorligere, ”siger Frans Mikael Jansen.

Mødet mellem Mellemfolkeligt Samvirke og Gribskovs borgmester kom i stand efter en lang række lækkede dokumenter, som viser, at kapitalfonde bruger Luxembourg som skattely.

Mest Læste

Annonce