Regeringen har lavet en Robin Hood-model med bind for øjnene

Velfærd

20/2/20 2:01

Kristian V. Jensen

Gribskovs borgmester Anders Gerner Frost er stærkt forundret over, at den i forvejen økonomisk pressede kommune skal punge ud med yderligere 16 millioner kroner ifølge oplægget til den nye udligningsreform. Derfor har han nu kontaktet statsministeren og indenrigsministeren.

Gribskov Kommune betaler i dag 330 millioner kroner netto til andre kommuner i den såkaldte udligningsordning. Og ifølge regeringens oplæg til en ny udligningsreform, så skal kommunen fremover betale yderligere 16 millioner kroner.

Samtidig er der andre kommuner med flere penge på kistebunden, som vil få penge, og det er helt hen i skoven, mener borgmester i Gribskov Kommune Anders Gerner Frost:

”Regeringen har lavet oplægget til udligningsreformen som en Robin Hood-model uden reelt at vide, hvilke kommuner, der er fattige, og hvilke der er rige. Derfor har jeg nu skrevet til både statsministeren og indenrigsministeren med en klar opfordring til at ændre oplægget. Det er åbenlyst uretfærdigt set herfra,” konstaterer borgmesteren.

Hviler på forkerte beregninger

Anders Gerner Frost skriver i brevet, at den nuværende udligningsordning rummer en række fejlberegninger, så den ikke tager hensyn til kommunernes faktiske udfordringer. Det burde være rettet i oplægget til den nye ordning, men det er det ikke.

”Reformforslaget tager ikke hensyn til, hvor mange penge kommunerne har at gøre godt med – basisbalancen. Det er heller ikke entydigt og klart, hvilke kriterier der er anvendt, og hvordan de påvirker os. Forslaget fra regeringen er med andre ord uigennemskueligt, og det bør laves om,” siger borgmesteren.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce