Jonas Schultz Thygesen er ny borgerrådgiver i Haderslev Kommune
Jonas Schultz Thygesen er ny borgerrådgiver i Haderslev Kommune

Borgerrådgiver slår dørene op

Ledelse

01/8/14 9:09

Nick Allentoft

Den 11. august slår Haderslev Kommunes nye borgerrådgiver, Jonas Schultz Thygesen, dørene op for borgere, der har brug for hjælp til at finde rundt i det kommunale system.

Som borgerrådgiver vil Jonas Schultz Thygesen fungere som ”brobygger” mellem borgeren og kommunen. Han kan ikke ændre på afgørelser, men han kan hjælpe med at forstå dem, vejlede i klagemuligheder samt skabe eller genskabe dialog med kommunen.

Jonas Schultz Thygesen ser frem til opgaven:

 

”De sidste par måneder har jeg brugt til at sætte mig ind i mit arbejdsområde samt etablere mig rent fysisk på mit kontor på Bispen. Nu glæder jeg mig til at tage fat på dét, det hele drejer sig om, nemlig borgerne.”

 

Som udgangspunkt kan alle borgere og virksomheder i kommunen ringe eller skrive til borgerrådgiveren, hvis de oplever problemer i kontakten med kommunen. Men før man farer i blækhuset, er det en god idé selv at prøve at løse problemet.

 

”De fleste spørgsmål kan heldigvis besvares af den sagsbehandler eller afdeling, der er ansvarlig for området. Det første, jeg spørger om, er derfor, om man har prøvet at kontakte dem direkte. Men har man det – og har det ikke hjulpet – ser jeg gerne på sagen,” siger Jonas Schultz Thygesen, som i øvrigt henviser til Haderslev Kommunes hjemmesidewww.haderslev.dk/borgerrådgiver, hvor man kan læse mere om, hvilke typer sager, han behandler.

 

Borgerrådgiveren arbejder uafhængigt af den kommunale administration og refererer direkte til Haderslev Byråd. En gang om året giver borgerrådgiveren en beretning til byrådet med forslag til generelle forbedringer af kommunens sagsbehandling.

 

Fakta

  • Borgerrådgiveren har åbent mandag fra klokken 15-20 samt tirsdag, onsdag og torsdag fra klokken 9-13.
  • Borgerrådgiveren kan kontaktes i åbningstiden på telefon 20 26 64 45 eller via digital post på www.borger.dk
  • Borgerrådgiveren kan efter aftale træffes på Bispen i Haderslev og på bibliotekerne i Gram og Vojens. Se på www.haderslev.dk/borgerrådgiver hvornår han er de forskellige steder.
  •  

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.