Byråd smager på ældremaden

Velfærd

24/11/2014 12:42

Nick Allentoft

Efter byrådsmødet i morgen i Haderslev skal politikerne prøvesmage ældremaden. 14 forskellige menuer har byrådet mulighed for at vælge imellem.

Hvidkålsroulader, forloren and og pistagefromage er nogle af de retter byrådet i Haderslev kan sætte tænderne i i morgen tirsdag. Borgmester H.P. Geil har nemlig inviteret byrådet på en lidt anderleders middag efter byrådsmødet. Maden bliver leveret fra det kommunale fælleskøkken Elbo, der til daglig laver kølemad til ældre i blandt andet Haderslev Kommune. Maden kommer i plastikbakker, og politikerne skal selv varme den op i mikrobølgeovne.

 

”Der har været sagt og skrevet meget om ældremaden i løbet af efteråret, og derfor synes jeg, det var meget passendende, at vi alle fik lov til at smage maden. Vi er stolte af den mad, vi serverer for de ældre både i deres private hjem og på plejecentrene, men vi skal naturligvis også vide, hvordan den smager og så synes jeg, at det var en god måde at afslutte et byrådsmøde på”, siger borgmester H.P. Geil.

 

Ældre, der får leveret mad fra Fælleskøkkenet Elbo, kan hver uge vælge mellem et bredt udvalg af hoved- og biretter. Det samme kan politikerne. H.P. Geil har sørget for, at byrådskollegerne har fået en aktuel ugemenu fra Elbokøkkenet. Ud fra den har de kunnet vælge mellem 14 menuer.

 

”Jeg synes, det er dejligt at se, at man som ældre har mulighed for at vælge mellem så mange forskellige retter, det kan jeg i hvert fald ikke derhjemme. Jeg har sørget for, at der er blevet bestilt lidt ekstra, så vi rigtig kan smage på retterne”, siger borgmester H.P. Geil, der selv har tænkt sig at teste allicancegrøden, som er en af ugens biretter.

 

Fælleskøkkenet Elbo er ejet af Kolding, Fredericia, Middelfart og Haderslev Kommuner. Køkkenet laver færdigretter til borgere, der bor i ejet hjem i de fire kommuner. Kommunens Voksenudvalg og Seniorråd har tidligere prøvesmagt maden, men det er første gang, at hele byrådet har mulighed for at smage den.

 

I Haderslev Kommune er der generelt fokus på, at ældremaden er af god kvalitetet. For et par år siden besluttede byrådet at lukke sit storkøkken og i stedet få gang i køkkenerne på plejecentrene, som nu igen laver al maden til de ældre på plejecentrene. Humletoftens Plejecenter holder åbent hus den 2. december, hvor interesserede kan komme og smage på plejcentrets hjemmelavede julemad.

 

Mest Læste

Annonce