-Vi er gået frem, og det er som udgangspunkt positivt. Vi har stadig et stykke vej at gå, men vi er på rette kurs. Den store indsats som bl.a. Haderslev Kommune, Haderslev Erhvervsråd og det lokale erhvervsliv har ydet for at forbedre vores placering begynder nu at bære frugt, siger borgmester H.P. Geil.

Erhvervsklimaet er forbedret i Haderslev

Infrastruktur

03/09/2014 11:21

Nick Allentoft

Dansk Industri har i dag offentliggjort sin årlige måling af erhvervsklimaet i de danske kommuner. Haderslev er placeret som nummer 68, en markant fremgang på 22 pladser. Borgmester H.P. Geil ser resultatet som et skridt i den rigtige retning, men der er stadig et stykke vej at gå.

-Vi er gået frem, og det er som udgangspunkt positivt. Vi har stadig et stykke vej at gå, men vi er på rette kurs. Den store indsats som bl.a. Haderslev Kommune, Haderslev Erhvervsråd og det lokale erhvervsliv har ydet for at forbedre vores placering begynder nu at bære frugt, siger borgmester H.P. Geil.

-Men jeg er også klar over, at det er et langt sejt træk at forbedre vores image, så derfor skal vi ikke forvente mirakler, siger H.P. Geil.

-Vi har arbejdet fokuseret og intensivt på at forbedre den kommunale erhvervsservice og vi har iværksat rigtig mange aktiviteter for at forbedre erhvervsklimaet. Derfor er det rigtig dejligt, når pilen nu så småt begynder at pege i den rigtige retning, siger H.P. Geil.

-Vi har ingen dækningsafgift, og vi er i fuld gang med at sætte personskatten ned. Vi har justeret vores gebyrer og vores sagsbehandlingstid er meget lav, så jeg mener vores strategi er rigtig, siger H.P. Geil

Læs også Haderslevs pressmeddelelse fra målingen i 2013 

Eller denne pressemeddelelse fra 2012: Erhvervsklimaet i Haderslev skal under lup 

 

Blandt de mange andre målrettede aktiviteter og initiativer for erhvervslivet kan nævnes:

  • Personlig kontakt – kommunaldirektør, direktør og teknisk chef står til rådighed som en personlig kontakt, der kan guide virksomhederne i sagsbehandlingen
  • Tilgængelighed og dialog – erhvervslivet kan få kontakt til medarbejdere døgnet rundt
  • Fyraftensmøder for erhvervslivet mod fokus på leverandør- og udbudspolitik
  • Dialogmøde med landbruget

-Nu gælder det for mig om, at fastholde den positive udvikling, og derfor løfter vi ikke foden fra speederen. Vi har sammen med Haderslev Erhvervsråd lagt en langsigtet strategi og vi fortsætter med at styrke dialogen mellem kommunen og de lokale virksomheder for fuld damp, siger H.P. Geil.

I dag mødes lokale erhvervsfolk fra industrien til et stort møde, hvor bl.a. DI´kommer og fremlægger resultatet af deres undersøgelse.

I morgen holder kommunens afdeling i Teknik & Miljø en temadag med fokus på servicering af virksomheder og borgere. Her medvirker lokale erhvervsfolk, der fortæller medarbejderne om deres oplevelse af kommunens service.

-I løbet af efteråret inviterer vi desuden til dialogmøde om erhvervsservice samt en erhvervsmesse, hvor den kommunale organisation møder det lokale erhvervsliv. Desuden fyraftensmøder om leverandør- og udbudspolitik. Hertil kommer en særlig arbejdsgruppe, der har fokus på god erhvervsservise, hvor der sidder folk fra håndværk, industri, landbrug, jobcenter og mange andre, siger H.P. Geil.

De mange initiativer og aktiviteter på erhvervsområdet koordineres af Haderslev Erhvervsråd.

-Vi har sammen med Haderslev Erhvervsråd formuleret en ny erhvervsstrategi med 80 indsatspunkter, og den er for os et rigtig godt redskab til at holde fælles fokus og gennemføre konkrete aktiviteter, der skal gøre os endnu bedre i forhold til vores erhvervsklima, H.P. Geil.

 

Mest Læste

Annonce