Det er virksomheden bag bl.a. IdeMøbler, der har udviklet startpakkerne.

Færdige startpakker til flygtninge frigør ressourcer

Velfærd

20/08/2015 10:47

Nick Allentoft

Et udbud af færdige startpakker til flygtninge har resulteret i en lettere og mere økonomisk løsning i Haderslev Kommune. Den nye aftale betyder, at kommunen undgår at bruge ressourcer på at stykke startpakkerne sammen.

Når flygtninge skal flytte i egen bolig, får de en startpakke af kommunen. Hidtil har det betydet, at Haderslev Kommunes medarbejdere selv har skullet ud og hente tilbud og købe møbler og varer ind til startpakken. Men nu har Haderslev Kommune haft opgaven i udbud, og kommunen har fundet en leverandør, der kan levere startpakkerne helt færdige. Det letter jobbet betydeligt i kommunens Integrations- og ModtageCenter.

 

”Det er helt klart med til at frigøre ressourcer, så vi nu kan koncentrere os om andre opgaver. Tidligere har vi selv måtte stykke pakkerne sammen, nogle gange har vi endda selv været i gang med at samle møblerne, så det er klart, at det er blevet meget nemmere for os nu”, siger faglig koordinator i Integrations- og ModtageCenter, Maria Sigurdson.

 

Haderslev Kommune sparer penge ved udbuddet, men det er faktisk ikke det væsenligste.

 

”Det vigtigste for os er, at vi nu kan bruge kræfter på det, det virkelig handler om nemlig integration. Vores medarbejdere får mere tid og overskud til at arbejde med andre opgaver, som i sidste ende også kommer flygtningene til gode, og det synes, vi er langt bedre end at medarbejderne skal bruge tid på møbeljagt”, siger formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, Karl-Erik Olesen.

 

Det er firmaet IDdesign, der har fået opgaven med at levere de færdige startpakker. Firmaet leverer alt i pakkerne, og møblerne er samlet, når de kommer. Flere andre kommuner har allerede vist interesse for ordningen.

 

”Vi kender ikke til andre kommuner, der har haft startpakkerne i udbud, så vi var lidt spændte på, om det overhovedet kunne lykkedes at finde et firma, der kunne løfte den samlede opgave, men det viste sig heldigvis ikke at være noget problem”, siger Majbritt Frødstrup, udbudskonsulent i Haderslev Kommune

 

Startpakker

I Haderslev Kommune forventes det, at knap 150 flygtninge i år skal have en startpakke. Haderslev Kommune får 50 procent af udgifterne til startpakkerne refunderet af staten.En startpakke indeholder møbler, rengørings- og køkkenudstyr og andre basale ting til boligen.

 

Startpakkerne er bygget op som moduler, og det er altid en individuel vurdering, hvilke moduler flygtningene skal have.

 

Mest Læste

Annonce