Haderslev skifter udbudssamarbejde

Infrastruktur

19/04/2016 09:46

Nick Allentoft

Haderslev Kommune skifter Jysk Fællesindkøb ud med Sydjysk Udbuds Samarbejde.

Haderslev Kommune har siden 2006 været medlem af Jysk Fællesindkøb, men skifter nu til et sønderjysk samarbejde. Udbudssamarbejdet vil give både administrative og driftsmæssige fordele.

Økonomiudvalget i Haderslev Kommune besluttede på mødet den 18. januar 2016 at foretage et skifte fra Jysk Fællesindkøb til Sydjysk Udbuds Samarbejde, som er et indkøbsfælleskab, der hidtil har bestået af Tønder og Aabenraa kommuner.

Formålet med et indkøbsfællesskab er at gennemføre fælles udbud på varekøb og tjenesteydelser for at opnå en større udbudsvolumen og dermed økonomisk mere rentable aftaler.

Fremadrettet forventes et øget fokus på udbud af tjenesteydelser, og ved denne type udbud er geografisk nærhed et afgørende parameter for økonomisk rationale ved udbuddet.

”Jeg glæder mig over, at Haderslev Kommune fremover kan øge samarbejdet med vores to sønderjyske nabokommuner. Vi arbejder allerede sammen på en række områder, og vi bliver styrket af at kunne gå sammen om udbud. Samtidig bliver det også mere attraktivt for virksomheder i Sydjylland at byde ind på opgaver, når den udbudte volumen på opgaverne bliver større”, siger borgmester H. P. Geil.

Haderslev Kommune har en opsigelse på seks måneder i den eksisterende JYFI samarbejdsaftale. Derudover gennemføres allerede planlagte udbud i 2016 som aftalt.

En dialog med Tønder og Aabenraa kommuner har vist, at der allerede i 2016 kan gennemføres flere fælles udbud.

 

FAKTA:

Haderslev Kommune har siden 2006 været medstifter og medlem af Jysk Fællesindkøb (JYFI). JYFI er et tværkommunalt indkøbsfælleskab bestående af 9 kommuner, Viborg, Skive, Mariagerfjord, Skanderborg, Syddjurs, Norddjurs, Favrskov, Rebild og Haderslev.

Mest Læste

Annonce