Politikken om god service i Haderslev Kommune fortæller, hvordan man som ansat i Haderslev Kommune møder borgerne.
”I en digitaliseret verden, hvor vi gerne vil have borgerne til at betjene sig selv, skal vi fokusere på, hvordan vi hjælper dem med det. Et centralt element i vores politik for god service er, at ingen borgere i Haderslev Kommune skal opleve, at de bliver hægtet af udviklingen”, siger Anne-Mette Michelsen, der er chef for Borgerservice, IT og Digitalisering, der har formuleret politiken.
”God service har udviklet sig gennem tiden. Det, der var god service for 30 år siden, er det ikke nødvendigvis i dag. Og det, der er god service for en 65-årig er ikke nødvendigvis det samme som det, der er god service for en 35-årig. I dag vil mange gerne betjene sig selv, for så kan de gøre det, når det passer dem, mens andre gerne vil have hjælp til det. Når vi medbetjener, yder vi den service, der er nemmest og mest effektiv for både borger og kommune”, siger Anne-Mette Michelsen.
Derfor skal alt såkaldt frontpersonale i Haderslev Kommune på kursus i, hvordan man medbetjener – i alt 45 personer. Det er de medarbejdere, der har den indledende kontakt med borgerne i for eksempel Borgerservice, jobcenteret, Teknik og Miljø, hjemmeplejen og mange flere.
I forbindelse med kurset er der brugt trepartsmidler til finansieringen af vikarer og endvidere ansættes ledige via jobrotationsmidlerne, således at den enkelte borger ikke vil opleve en serviceforringelse selvom så mange frontmedarbejdere er på kursus.
Det første hold medarbejdere starter på kurset på mandag den 29. september klokken 8.30 på Hansborg, hvor direktør for Erhvervs- og Borgerservice, Rune Larsson, byder velkommen. Pressen er velkommen mellem 8.30 og 9.