Mentorkorps skal bryde unges ledighed

Politik

09/09/2014 11:50

Suleman Haider

Erhvervsfolk i Haderslev Kommune har taget rigtig positivt imod et nyt mentorkorps, der skal være med til at bryde unges ledighed. Første møde er på fredag.

På fredag holdes det første møde i Haderslevs nye erhvervsmentor korps. Erhvervsfolk skal under overskriften ”Bryd unges ledighed” forsøge at motivere unge til at komme i job, uddannelse eller praktik. Og projektet tegner til at komme rigtig godt fra start i Haderslev. Der er 18 antal erhvervsfolk, der på forvejen har meldt sig til fredagens kaffemøde med borgmesteren, og der er plads til flere.

 

”Det synes jeg er rigtig godt. Det er et helt nyt koncept, vi prøver af i Haderslev, men jeg er glad for, at vi har nogle erhvervsfolk, der er friske og har lyst til at gå ind og gøre en forskel for vores unge mennesker”, siger borgmester H.P. Geil.

 

At være mentor kræver, at man i tre timer om måneden i tre måneder mødes med en unge. Mentorordningen henvender sig til udsatte unge i alderen 15-30 år.

En af erhvervsfolk, der har meldt sig til korpset er Anna Lydiksen fra kaffevirksomheden Cafax Sydjylland. Hun ser fremt til at høre mere om konceptet og komme i gang som mentor.

 

”Jeg tror, det kan gå hen og blive spændende. Som virksomhed vil vi gerne være med til at gå ind og tage et ansvar og være med til at hjælpe de unge”, siger Anna Lydiksen.

 

Erfaringer fra andre kommuner viser, at 7 ud af 10 unge kommer videre i praktik, lærepladser, uddannelse og job efter at have mødt en erhvervsmentor. Og netop de gode resultater fra andre kommuner har været med til at motivere Anna Lydiksen til at melde sig som mentor.

 

”Konceptet virker meget enkelt, og det er til at overskue i en travl hverdag. Nogle gange er det måske ikke så meget, der skal til, før man har hjulpet et andet menneske videre, så det glæder jeg mig meget til at prøve kræfter med”, siger Anna Lydiksen.

 

Fredag den 12. september kl. 8 har borgmester til kaffemøde på Jobcentret, hvor interesserede erhvervsfolk kan høre mere om konceptet.

 

Erhvervsfolk, der har lyst til at blive en del af erhvervsmentorkorpset, kan kontakte Jesper Stockmarr på [email protected]. Læs mere på www.brydungesledighed.dk.

Mest Læste

Annonce