Mentorkorps skal bryde unges ledighed

Politik

09/9/14 9:50

Suleman Haider

Erhvervsfolk i Haderslev Kommune har taget rigtig positivt imod et nyt mentorkorps, der skal være med til at bryde unges ledighed. Første møde er på fredag.

På fredag holdes det første møde i Haderslevs nye erhvervsmentor korps. Erhvervsfolk skal under overskriften ”Bryd unges ledighed” forsøge at motivere unge til at komme i job, uddannelse eller praktik. Og projektet tegner til at komme rigtig godt fra start i Haderslev. Der er 18 antal erhvervsfolk, der på forvejen har meldt sig til fredagens kaffemøde med borgmesteren, og der er plads til flere.

 

”Det synes jeg er rigtig godt. Det er et helt nyt koncept, vi prøver af i Haderslev, men jeg er glad for, at vi har nogle erhvervsfolk, der er friske og har lyst til at gå ind og gøre en forskel for vores unge mennesker”, siger borgmester H.P. Geil.

 

At være mentor kræver, at man i tre timer om måneden i tre måneder mødes med en unge. Mentorordningen henvender sig til udsatte unge i alderen 15-30 år.

En af erhvervsfolk, der har meldt sig til korpset er Anna Lydiksen fra kaffevirksomheden Cafax Sydjylland. Hun ser fremt til at høre mere om konceptet og komme i gang som mentor.

 

”Jeg tror, det kan gå hen og blive spændende. Som virksomhed vil vi gerne være med til at gå ind og tage et ansvar og være med til at hjælpe de unge”, siger Anna Lydiksen.

 

Erfaringer fra andre kommuner viser, at 7 ud af 10 unge kommer videre i praktik, lærepladser, uddannelse og job efter at have mødt en erhvervsmentor. Og netop de gode resultater fra andre kommuner har været med til at motivere Anna Lydiksen til at melde sig som mentor.

 

”Konceptet virker meget enkelt, og det er til at overskue i en travl hverdag. Nogle gange er det måske ikke så meget, der skal til, før man har hjulpet et andet menneske videre, så det glæder jeg mig meget til at prøve kræfter med”, siger Anna Lydiksen.

 

Fredag den 12. september kl. 8 har borgmester til kaffemøde på Jobcentret, hvor interesserede erhvervsfolk kan høre mere om konceptet.

 

Erhvervsfolk, der har lyst til at blive en del af erhvervsmentorkorpset, kan kontakte Jesper Stockmarr på [email protected]. Læs mere på www.brydungesledighed.dk.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.