Find et lokalt lift på appen og støt din lokale forening

Bæredygtighed

26/03/2015 11:23

Nick Allentoft

Ny samkørsels-app gavner både passagerer, lokale foreninger og miljøet. Giv et lift til en medborger og bestem selv, hvilken lokal forening, der skal have benzinpengene.

Sådan lyder tilbuddet til borgerne i Hedensted Kommune. Et nyt og helt unikt tilbud i Danmark. I samarbejde med GoMore har kommunen nemlig udviklet en ekstra funktion på GoMores allerede kendte app, der koordinerer samkørsel på kryds og tværs af Danmark. App’en lanceres til foreninger og borgere den 8. april.

Ved samkørsel giver passageren normalt et pengebeløb til chaufføren. For mange at de, som lægger bil til samkørsel, er indtægten imidlertid symbolsk. Derimod har det stor principiel betydning for chaufførerne, at samkørsel er til glæde for både miljø og medborgere.

Frivillighed og hjælpsomhed er også et markant kendetegn for de mange foreninger, som findes i Danmark, og i særdeleshed i landkommunen Hedensted.

”Ud over de mere traditionelle tilskudsmidler vi som kommune kan give til foreningerne, fik vi den idé, at give chaufføren mulighed for at donere benzinpengene til en forening, som han selv vælger. På den måde skaber vi rammerne for, at frivillige kan hjælpe andre frivillige, ved at chaufførerne giver en lille økonomisk håndsrækning til foreningerne og deres mange frivillige.”

Det fortæller Liselotte Hillestrøm, der er formand for Udvalget for Fritid & Fællesskab i Hedensted Kommune. Et politisk udvalg, der netop har til formål bidrage til de rammer, som en kommune jo er, og som vi alle lever i uanset alder og livssituation.

App’en er samtidig en regulær mulighed for at udnytte nogle af de rigtig mange tomme bilsæder, der hver dag kører rundt i kommunen. 

På sigt er det planen at kombinere app’en med den pendlerbus, som kommunen planlægger at indsætte mellem togstoppet i centrum af Hedensted og erhvervsområdet, der ligger ved motorvej E45 i udkanten af byen. Har man fx kørelejlighed til samkørsels pladsen ved motorvejen via app’en, kan man hoppe på bussen videre ind i selve erhvervsområdet.

Søren Riis fra GoMore er begejstret for samarbejdet med kommunen: ”App’en er en innovativ måde at tænke samkørsel og støtte det lokale foreningsliv på!”

 

Mest Læste

Annonce