Borgmestre står sammen: Flere faglærte i bygge- og anlægsbranchen

Infrastruktur

05/08/2014 22:43

Nick Allentoft

Borgmestrene i Hjørring, Frederikshavn og Brønderslev Kommuner slår til lyd for, at bygge- og anlægsbranchen i Vendsyssel tager flere lærlinge.
Inden for få år vil bygge og anlægsbranchen i Vendsyssel mangle faglært arbejdskraft. Store byggeprojekter og en aldrende arbejdsstyrke betyder, at der skal ansættes nye lærlinge allerede nu, hvis Vendsyssel skal undgå at importere arbejdskraft.

Derfor tager borgmestrene i Frederikshavn, Hjørring og Brønderslev Kommuner nu initiativ til kampagnen ’Byg Fremtiden’, som skal få flere virksomheder til at tage flere lærlinge, efteruddanne medarbejdere og modtage flere ledige i jobrotation. Kampagnen skydes i gang med udsendelse af et brev til bygge- og anlægsvirksomheder i Vendsyssel med en opfordring om at bakke op om kampagnen og tage ansvar for at forny og opkvalificere arbejdstyrken.

  Karavane fra de tre kommuner besøger bygge- og anlægsvirksomhederne Repræsentanter fra de tre kommuners virksomhedsservice tager sammen med konsulenter fra EUC Nord nu på tur rundt til virksomhederne for en dialog om, hvordan udfordringerne kan håndteres: Hvad kan EUC Nord og Jobcentrene tilbyde i form af kurser, jobrotationsvikarer og andre former for opbakning til bygge- og anlægsbranchen?   Kampagnen, der kaldes ’Byg Fremtiden’, gennemføres i 3. kvartal 2014. 100-150 virksomhedsbesøg i de tre kommuner forventes at resultere i, at 65 virksomheder siger ja til at tage en elev/voksenlærlinge eller at efteruddanne medarbejderne inden foråret 2015.  

Mest Læste

Annonce