- For at hjælpe vinderne godt i gang sætter vi kontante præmier for 20.000 på højkant sammen med gratis husleje og en gratis rådgivnings-pakke, siger Susanne Toftegaard Hansen.

Sådan hjælper kommune nye iværksættere igang

Infrastruktur

16/01/2015 11:17

Nick Allentoft

Kommunen er på udkig efter den næste Birn, Færch, Jysk og Lego og har derfor udskrevet en konkurrence om Nordvestjyllands bedste forretningside.

- Jo flere virksomheder, der etablerer sig i Holstebro Kommune, jo flere arbejdspladser og jo mere udvikling får vi. Og dermed vil kommunen også i fremtiden være et attraktivt sted at bo og arbejde.

 

Sådan siger Søren Olesen, formand for kommunens erhvervs- og turismeudvalg. Anledningen er, at udvalget vil afprøve friske modeller for at skabe nye virksomheder – bl.a. ved at sætte kontante penge-præmier på højkant.

 

Nøjagtigt som i X-faktor på tv skal de nye virksomheder i træningslejr – en såkaldt vækstcamp – som Holstebro Kommune arrangerer i samarbejde med Væksthus Midtjylland.

 

- Her vil vi arbejde intenst med at skærpe virksomhedernes forretningside, fortæller Susanne Toftegaard Hansen, chef for kommunens erhvervs- og turismeudvikling.

 

 

Kontanter, gratis husleje og rådgivning på spil

 

Forløbet er skruet sammen som et indledende internat over 24 timer den 20. til 21. februar og en opfølgningsdag den 16. marts. Forløbet skal meget gerne resultere i et bredt felt af innovative og knivskarpe forretningsideer, der kan være med til at skabe vækst og udvikling i Holstebro Kommune de næste mange år.

 

- For at hjælpe vinderne godt i gang sætter vi kontante præmier for 20.000 på højkant sammen med gratis husleje og en gratis rådgivnings-pakke, siger Susanne Toftegaard Hansen.

 

Virksomheden Mil-tek i Ulfborg stiller rammer til rådighed for træningslejren, og direktør i Mil-tek, Kristian Skannerup, vil komme med input til iværksætterne.

 

- I Mil-tek har vi stor respekt for ”iværksættere” og ved, hvor langt og sejt et træk det kan være at nå de mål og ambitioner man har. Derfor lægger vi lokaler til, og jeg vil hellere end gerne bidrage med mine oplevelser og erfaringer som iværksætter – bl.a. vigtigheden af et godt netværk og at være ærlig over for sig selv og sine omgivelser, siger Kristian Skannerup.

 

Konkurrencen er åben for iværksættere med eget CVR nummer, og deres virksomhed må højst være tre år gammel. Vinderen af konkurrencen kåres i uge 13, 2015.

 

Læs mere om konkurrencen her

Mest Læste

Annonce