Dating imellem skoler, foreninger og erhversliv

Politik

03/11/2014 17:38

Suleman Haider

Hvidovre Kommune har lanceret en net-portal, hvor skoler, virksomheder, kulturinstitutioner og foreninger kan mødes om nye samarbejder og projekter.

En af ambitionerne i folkeskolereformen er den åbne skole, hvor skolerne åbner sig mod lokalsamfundet og inddrager bl.a. Ungdomsskolen, Musik- og Billedskolen, foreningslivet, kulturinstitutioner og erhvervslivet i skoledagen og undervisningen.

De enkelte skoler og lærere i Hvidovre har i gennem mange år selv taget initiativer til virksomhedsbesøg og samarbejde med foreninger og kultur-institutioner, men med en ny netportal www.skoleportal.hvidovre.dk bliver det nemmere for virksomheder, skole-, forenings- og kulturfolk at finde hinanden. 

Det er Børne- og Velfærdsforvaltningen i Hvidovre Kommune, som efter input fra bl.a. lærere og repræsentanter for det lokale forenings- og erhvervsliv har udviklet portalen, som skal være med til at gøre skoledagen mere spændende og virkelighedsnær for elever på alle klassetrin.

På portalen kan lærere, pædagoger og andre interesserede finde inspiration til samarbejdsmuligheder i den åbne skole, og tanken er at der løbende kan komme mere indhold på hjemmesiden.

- Allerede nu annoncerer et par foreninger og tre skoler efter samarbejdspartnere, og der er kommet gang i et samarbejde mellem Frydenhøjskolen og Floorballklubben Attack, siger borgmester Helle Adelborg, der håber at flere skoler, virksomheder og foreninger springer på: – Hvidovre er fyldt med folk og foreninger, med idéer og ressourcer, og det er godt, hvis vores børn og unge kan blive beriget af det, der kan opstå, når vi arbejder sammen på tværs.

På skoleportalen kan man bl.a. se, at Engstrandskolen pt. efterlyser foreninger, der kan være med til at give eleverne naturoplevelser hen over vinteren, og at Gungehusskolen leder efter spejdergrupper, sportsforeninger og gerne vil indgå et samarbejde med Hvidovre Hospital.

Mest Læste

Annonce