Hvidovre Kommunes talenthold høster store roser både fra elever og lærere i en ny evaluering af kommunens talenthold 2013-2014. Hele 93 procent af eleverne mener, at de har lært meget på talentholdet.

Talenthold i folkeskolen giver lyst til at lære mere

Velfærd

01/09/2014 14:33

Nick Allentoft

Hvidovre Kommunes talenthold høster store roser i ny evaluering – der er flere hold på vej

Hvidovre Kommunes talenthold høster store roser både fra elever og lærere i en ny evaluering af kommunens talenthold 2013-2014. Hele 93 procent af eleverne mener, at de har lært meget på talentholdet. Mens 85 procent af eleverne giver udtryk for, at de i høj grad kan bruge talentholdsundervisningen i deres egen klasse efterfølgende.

"Talentholdet har øget min lyst til at lære også i den daglige undervisning", uddyber en elev i evalueringen.
"Det var fedt at være sammen med andre, der var lige så glade for faget som mig", fortæller en anden.

Formand for Børne- og Undervisningsudvalget Kenneth F. Christensen er glad for de positive tilbagemeldinger, der er kommet fra elever og lærere i evalueringen af talentholdene. Han understreger, at holdene ser ud til at skabe netværk på tværs af klassetrin og skoler:

- Talenthold skaber netværk på tværs af Hvidovres skoler, hvor 7.-9. klasses eleverne mødes med andre, der er lige så optaget af faget, som de selv er. Udover at udfordre eleverne fagligt gør talentholdene en forskel både socialt og personligt for vores udskolingselever.

Eleverne på talentholdene er alle udpeget af lærerne og går i udskolingsklasser på kommunens folkeskoler. Talentholdene giver eleverne mulighed for at videreudvikle deres talent i et særligt tilrettelagt undervisningsmiljø. Det handler ikke om at samle de klogeste elever i en klasse, fortæller Maria Svan, der til daglig er dansklærer i en 9. klasse, og desuden har undervist på talentholdet Forfatterlab:
- Der er ikke opstillet adgangskrav for at komme på et talenthold. Det vigtigste er motivationen; at eleven har en særlig interesse for et fag og har lyst til at lære mere og fordybe sig.

Og det er der mange, der har. Talentholdene er en succes, bekræfter den nye evaluering. Udover Forfatterlab har der været gennemført talenthold i engelsk, science, matematik samt innovation og design.

Der er i det kommende skoleår planlagt tre nye talenthold: Robotter i hverdagen, apptronica – musik og udtryk på Ipad og talent for madkundskab. Desuden bliver sidste års fem hold udbudt igen.

Her kan du læse evalueringen af Hvidovre Kommunes talenthold:
http://www.hvidovre.dk/Borger/Familie-boern-og-unge/Skole/Folkeskoler/Talentprogram.aspx

Mest Læste

Annonce