Skoleleder fra Ishøj nomineret til fornem lederpris

Ledelse

14/10/2014

Suleman Haider

Strandgårdskolens leder Birgit Lise Andersen er blandt de nominerede til Danmarks fornemste lederpris ’Årets Leder’. Hun kæmper om prisen med tre ledere fra det private

Mandag den 13. oktober offentliggjorde interesseorganisationen Lederne de fire kandidater til ’Årets Leder 2014’. En af dem er lederen af Strandgårdskolen i Ishøj, Birgit Lise Andersen, der er overrasket, glad og stolt over nominering til Danmarks fornemste lederpris:

Læs Birgit Lise Andersens indlæg i vores Effektiviseringsstafet: Den passende logik er ambitioner og forventninger

”Jeg synes, det er rigtig dejligt, at der med prisen kommer fokus på offentlig ledelse og især skoleledelse, hvor vi har en hel del nyt, vi skal i de her år med folkeskolereformen.”

Om chancerne for at vinde, siger hun:

”Det er et meget stærkt felt, men det kunne selvfølgelig være dejligt at vinde og få anerkendelse for alt det arbejde, vi gør ude på skolerne.”

En skole der går foran

Komiteen bag prisen begrunder nomineringen af Birgit Lise Andersen med ordene:

”Da Birgit Lise Andersen tiltrådte som leder, var skolen truet af lukning, og de faglige resultater var i bund. Hun er gået i spidsen for forvandlingen til en skole, hvor andelen af elever fra skoledistriktet er vokset fra 30 til tæt på 100 procent, og hvor elevernes faglige niveau er steget markant. Skolen er blevet fremhævet som en af de primære inspirationskilder til folkeskolereformen. Tre ud af fire elever har en anden baggrund end dansk.”

Afstemningen er allerede i gang på Ledernes hjemmeside www.lederne.dk, hvor både Birgit Lise Andersens lederkolleger og alle andre fra hele landet kan gå ind og stemme på hende og de tre andre kandidater. Torsdag den 27. november bliver det afgjort, hvem der løber med prisen. Det sker ved ’Ledernes Dag’ i Tivoli Congress Center i København. De tre andre nominerede er Lakridsinnovatør Johan Bülow fra Lakrids by Johan Bülow, CEO Niels B. Christiansen fra Danfoss og administrerende direktør på Den Blå Planet, Dorte Gleie.

Sætter sig store mål og når dem

Formanden for Lederne, Svend Askær, siger om valget af de fire kandidater:

”Der er selvsagt stor forskel på at være leder af en folkeskole eller chef for tusindvis af medarbejdere i flere lande. Men kendetegnende for den gode leder, uanset virksomhedens størrelse, er, at man sætter sig mål og går forrest i bestræbelserne på at nå målene. Alle fire kandidater til prisen som Årets Leder 2014 er eksemplariske eksempler på ledere, der har sat sig store mål og nået dem,” fastslår Svend Askær.

Hvis Strandgårdskolens leder vinder prisen, kommer hun i meget fint selskab med tidligere vindere som Jørgen Vig Knudstorp fra Lego, Christian Clausen fra Nordea og Nils Smedegaard-Andersen fra A.P. Møller-Mærsk.

 

 

Mest Læste

Annonce